ποιοί είμαστε

Η Γαιδουροχώρα είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία που ιδρύθηκε απο μιά ομάδα ανθρώπων που όραμα έχουν την προστασία του γαϊδουριού, την επαναφορά του στη σύγχρονη ζωή σαν ζώο συντροφιάς ή δραστηριοτήτων που σέβονται τη φύση του και τις ανάγκες του, την αναγνώριση του σαν πρεσβευτή της ελληνικής παράδοσης και τη χρήση του σαν μέσο υποστηρικτικής ή και θεραπευτικής αγωγής. Καθώς επίσης και την καλλιέργεια μιας νέας συνείδησης σχετικά με την συνύπαρξη και συνεργασία του ανθρώπου με τα ζώα και το περιβάλλον.

Η φιλοσοφία της εταιρίας είναι, μέσα από τις ποικίλες της δράσεις, να εξασφαλίζει τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους ώστε να μπορεί να ανταπεξέρχεται στις ανάγκες των ζώων που φιλοξενεί, να ανταποκρίνεται σε περιστατικά που προκύπτουν και χρειάζονται φροντίδα αλλά και να λειτουργεί σαν πυλώνας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με τα γαϊδουράκια.

Τα έσοδα από τις επισκέψεις στην Γαϊδουροχώρα χρησιμοποιούνται για την συντήρηση του χώρου και την φροντίδα των ζώων αλλά επίσης και για να χρηματοδοτούν επισκέψεις παιδιών και ενηλίκων που έχουν ανάγκη.

Με λίγα λόγια, συμμετέχοντας σε μια δραστηριότητα της Γαϊδουροχώρας, βοηθάτε και κάποιο ίδρυμα που δεν έχει την οικονομική δυνατότητα της μετακίνησης (ένα ορφανοτροφείο, γηροκομείο ή ίδρυμα για άτομα με ειδικές ανάγκες) να βρεθεί κοντά στα γαϊδουράκια μας και να γίνει αποδέκτης όλης αυτής της τρυφερότητας, της άνευ όρων (σχεδόν) αποδοχής και της αγάπης που τόσο απλόχερα αυτά τα ζωάκια προσφέρουν.

Μέλη της Εταιρίας
Άννα Στουπάκη- εκπαιδευτικός
Νίκος Γκολέτσος- οδοντίατρος
Στέλιος Παπαστράτος- χημικός μηχανικός
Ηρώ Παπαμόσχου- συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας

Διαχειριστές
Τατιάνα Παπαμόσχου – ηθοποιός
Δημήτρης Στουπάκης – φωτογράφος

Pin It on Pinterest