Λεμονιά

Μελίντα Στο διαβατήριο της λέγεται Μελίντα. Εμείς τη φωνάζουμε Λεμονιά, την καφέ γαϊδουρίτσα που υιοθετήσαμε μαζί με την Ευτυχία. Η κοντούλα λεμονιά με τα πολλά λεμόνια. Αυτή που είχε κάνει πολλές γέννες πριν βρεθεί εγκαταλλειμένη.
Αυτό ξέρουμε για τη Λεμονιά, ότι τη μάζεψαν το 2007 από την άνω Γλυφάδα, σε εξαλθιωμένη και ημιάγρια κατάσταση και πως στο παρελθόν είχε γεννήσει πολλές φορές. Στα χρόνια που πέρασε στο καταφύγιο των Τρικάλων συνήλθε, ηρέμησε και ξέχασε κάπως τους φόβους της. Ήρθε στην οικογένεια της Γαϊδουροχώρας τον Απρίλιο του 2015.

Τώρα πλέον μας φωνάζει για να ασχοληθούμε μαζί της, ζητάει χάδια, παίζει και πριν λίγες μέρες για πρώτη φορά την είδαμε να καλπάζει, παρέα με όλους, γκαρίζοντας θριαμβευτικά!

Είναι απίθανα υπομονετική με τα παιδιά και χαίρεται να μαθαίνει καινούργια πράγματα. Είναι η κολλητή της Ευτυχίας στην οποία προσφέρει την αίσθηση ασφάλειας που χρειάζεται. Δεν μπορεί στιγμή μακριά της. Μαζί με την Ευτυχία αποτελούν το καταλληλότερο, το αχτύπητο δίδυμο, για παρέα στα πολύ μικρά παιδάκια. Είναι οι «θειές» του στάβλου.
Δε συμμετέχουν σε ομαδικά παιχνίδια, μα στέκονται πάντα σε κάποια άκρη, δίπλα δίπλα η μία στην άλλη και απλά παρακολουθούν. Μοιάζει σα να σχολιάζουν το κάθετί που συμβαίνει, όπως έκαναν οι γέροι του Muppet Show! (για όσους θυμούνται) Περιμένουν όμως τη σειρά τους. Όταν τα φώτα της σκηνής πέσουν επάνω τους φέρονται σαν επαγγελματίες. Θέλουν, αποζητούν και μπορούν να λειτουργούν μόνο όταν είναι στο κέντρο του ενδιαφέροντος.
Εκεί τα δίνουν όλα.
Μόνο εκεί. Οπουδήποτε αλλού, απλά αποφεύγουν οποιαδήποτε συμμετοχή. Τις λατρεύουμε όμως γι΄αυτό που είναι!

 

Pin It on Pinterest