Λουκία

Η Λουκία, ο ήρεμος γίγαντας, έφτασε τον Ιούνιο του 2019 μαζί με την μικροσκοπική Πέρσα και τη γλυκυτάτη Καραμέλα. Εξαιρετικά ψηλή και δυναμικά ήρεμη, έκανε εντύπωση από τη πρώτη στιγμή. Περίπου είκοσι ετών, με φανερά τα σημάδια από πολλές γέννες και με όλες τις ενδείξεις μιας ζωής χωρίς φυσική κίνηση και σωστή διατροφή. Το σώμα της είναι λιγνό χωρίς μύες, ράχη που εξέχει και πλευρά  που διακρίνονται ξεκάθαρα. Οι οπλές της παραμελημένες και μακρυές, της προκαλούσαν δυσκολία στην κίνηση.
Η Λουκία δεν είναι φοβική με τους ανθρώπους.

Αντίθετα μάλιστα, η επιθυμία της να βρίσκεται κοντά μας είναι έντονη και η ανάγκη για τρυφερότητα που εκφράζει είναι συγκινητική. Έχει όμως ακόμα πολύ δρόμο μπροστά της σε σχέση με τα άλλα γαϊδούρια. Τα φοβάται και τα αποφεύγει. Αν υποθέτουμε σωστά, ότι δηλαδή στο παρελθόν τη χρησιμοποιούσαν για αναπαραγωγή, τότε η επαφή της με άλλα γαϊδουράκια ήταν μόνο για αναπαραγωγή. Οι επιβήτορες συχνά είναι επιθετικοί και μπορούν να τραυματίσουν το θηλυκό, ιδιαίτερα αν αυτό είναι περιορισμένο και δεν μπορεί να κινηθεί ελεύθερα. Σε αυτή τη περίπτωση, μόνο ο χρόνος και μια καινούργια φιλία με κάποιο από τα υπόλοιπα ζώα, μπορούν να κάνουν το τραύμα να ξεπεραστεί.
Καθώς δυναμώνει και παίρνει βάρος, γίνεται πραγματικά πολύ όμορφη. Είναι εντυπωσιακή η εικόνα της όταν καλπάζει χαρούμενη τα απογεύματα που βγαίνει έξω και παίζει, παρόλο που ακόμη δεν έχει βρει το ρυθμό της. Χρειάζεται αρκετή προπόνηση για να αναπτύξει το μυικό της σύστημα τόσο που να στηρίζει και να κινεί σωστά το τεράστιο κορμί της.

Σύντομα ελπίζουμε να τη δούμε να καλπάζει παρέα με όλους τους άλλους.

Pin It on Pinterest