Ευτυχία

Η Ευτυχία

Την υιοθετήσαμε τον Μάρτιο του 2015 από το καταφύγιο που διατηρεί το The Donkey Sanctuary στα Τρίκαλα. Γεννήθηκε εκεί τo 2008 και είχε την ατυχία να χάσει πολύ νωρίς τη μαμά της, ενώ ήταν ακόμη πουλάρι λίγων μηνών. Η Ευτυχία έχοντας ανάγκη από μητρική προστασία, προσκολλήθηκε στη Λεμονιά κι έγιναν αχώριστες φίλες. Είναι μικρόσωμη και τα χρώματα της, άσπρο και κεραμιδί, πολύ σπάνια για τα ελληνικά δεδομένα.

Καθώς είναι νεαρό και υγιές ζώο, η ιδέα να υιοθετηθεί για να έχει μια φυσιολογική ζωή ήταν κίνητρο για εμάς αλλά και για το Donkey Sanctuary, τον αγγλικό οργανισμό που δρά παγκόσμια για τη προστασία των γαϊδουριών. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως έχει στήσει και λειτουργεί τουλάχιστον 4 νοσοκομεία που περιθάλπτουν γαϊδουράκια. Μέχρι τότε δεν είχε δώσει κανένα γαϊδουράκι στην Ελλάδα σε ανάδοχη οικογένεια. Είμαστε οι πρώτοι που εμπιστεύθηκαν.

Παρά την διστακτικότητα και τις φοβίες που είχε στην αρχή, μέσα σε λίγες μέρες φάνηκε ο γλυκός και ήρεμος χαρακτήρας της. Είναι εξαιρετική με τα πολύ μικρά παιδιά, προστατευτική και ήρεμη, σχεδόν παραμένει ακίνητη όταν έχει δίπλα της μικρούλια, σα να καταλαβαίνει πως τα παιδιά της ηλικίας αυτής είναι απρόβλεπτα. Λατρεύει την ηρεμία και τα χάδια, τη στοργή που στερήθηκε από τη μαμά της. Είναι ένα μικροκαμωμένο γαϊδουράκι μας αλλά ταυτόχρονα ένα μεγάλο κεφάλαιο για εμάς.

Pin It on Pinterest