Πέρσα

Η Πέρσα, η μικροσκοπική γαϊδουρίτσα, ήρθε στο στάβλο μας τον Ιούνιο του 2019 γεμάτη φόβο και με σοβαρές στρεβλώσεις στις οπλές που προκαλούσαν χρόνιο πόνο.  Πόσα χρόνια έζησε έτσι;  Ο τελευταίος ιδιοκτήτης αδυνατώντας να τη φροντίσει ζήτησε τη βοήθεια μας. Πριν από αυτόν όμως πέρασε από πολλά χέρια στα είκοσι και παραπάνω ίσως χρόνια της.  Με τρόμο απέφευγε να πλησιάσει άνθρωπο. Έβλεπες όμως στο ξύπνιο βλέμα της την περιέργεια και την επιθυμία να εμπιστευτεί.  Από τις πρώτες ώρες αναγνωρίσαμε ένα δυναμικό πλάσμα που ήθελε να προσπαθήσει και να πάει μπροστά. Προσαρμόστηκε άμεσα και πολύ γρήγορα αποφάσισε να ενταχθεί στο κοπάδι των παλιών.

Η εξέλιξή της είναι εξαιρετική. Ήδη παραμένει ήρεμη όταν την πλησιάζουμε, ακολουθεί με χαρά στις βόλτες με λουράκι, ενώ τελευταία παίρνει πρωτοβουλία και πλησιάζει από μόνη της επισκέπτες για να τους γνωρίσει.

Σύντομα πιστεύουμε πως όλα τα ίχνη από το σκληρό παρελθόν της θα σβηστούν και θα απολαύσει μια ζωή ανέμελη και χαρούμενη, όπως της αξίζει.

Να σημειώσουμε ότι έχει καταφέρει να κερδίσει τη φιλία της ιεραρχικά υψηλότερης τετράδας, της Μανού, του Πεπίτο, της Λιλής και του Ισίδωρου!

Pin It on Pinterest