Τίγρης

Τίγρης

‘Ηρθε στη Γαϊδουροχώρα τον Νοέμβριο του 2016. Από το σχήμα της οδοντοστοιχίας του υπολογίζουμε πως γεννήθηκε γύρω στο 1993. Δούλεψε σκληρά σε χωριό της Δυτικής Πελοπονήσου για περισσότερα από 20 χρόνια. Τον ονόμασαν Τίγρη επειδή ήταν δυνατός και καμάρωναν πως σήκωνε 100 κιλά. Μέχρι που έπαψε να μπορεί να τα σηκώνει και τον απέσυραν από τη δουλειά.
Τον Απρίλιο του 2016 τον εντόπισαν τέσσερεις γερμανοί φοιτητές και ζήτησαν να τον πάρουν μαζί τους στη περιήγηση τους στην Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα και την Ήπειρο. Μαζί τους ήταν και η όμορφη Ελβίρα που έγινε αγαπημένη φίλη του. Μετά από οκτώ μήνες η πορεία των φοιτητών ολοκληρώθηκε κοντά στην Αμφιλοχία.

Ήδη είχαν άρχισε την αναζήτηση για το νέο σπίτι που θα εξασφάλιζε στα δυο γαϊδουράκια μια ήρεμη, ασφαλή και χαρούμενη ζωή. Η έρευνα τους όμως έμεινε άκαρπη. Καμία συνθήκη δεν τους ενέπνευσε εμπιστοσύνη. Έτσι βρεθήκαμε εμείς στη ζωή τους.

Με την δυνατή και αγέρωχη όψη του, ο Τίγρης μας γέμισε αρχικά αγωνία για την προσαρμογή και τη σχέση του με τα άλλα αρσενικά. Πολύ γρήγορα όμως μας αποκαλύφθηκε ένα ζώο με τρυφερό χαρακτήρα που αποζητούσε, πάνω απ’ όλα, φίλους. Προσαρμόστηκε εύκολα, αποδέχτηκε πλήρως την αρχηγεία του Ισίδωρου (αρσενικό Α) και έγινε κολλητός με τον Πεπίτο (ποιόν άλλον) με τον οποίο παίζει κυριολεκτικά με τις ώρες (ίσως γιατί δεν είχε ξαναπαίξει ποτέ στη ζωή του). Παρόλο το μέγεθος και την δυνατή του κράση, η αδυναμία στο ένα πόδι και η ελαφρώς βυθισμένη πλάτη θυμίζουν την σκληρή δουλειά του παρελθόντος και δηλώνουν πως δεν πρέπει να επιβαρυνθεί ποτέ ξανά.

 

Pin It on Pinterest