Κώτσος

Ο Κωσταντής Κώτσος (χρονιά γέννησης 2002)

Κώτσος ή Κωσταντής υιοθετήθηκε στις 20/10/20

Ο Κώτσος είναι ένα κατάλευκο γαϊδουράκι. Όσο σπάνιο είναι το χρώμα του, άλλο τόσο ιδιαίτερος είναι ο χαρακτήρας του.

Ζούσε στη Μάνη μέχρι το φθινόπωρο του 2017, οπότε το ηλικιωμένο αφεντικό του έφυγε από τη ζωή. Την ίδια χρονιά η περιοχή είχε καεί ολοσχερώς. Ο Κώτσος απέμεινε ολομόναχος να περιφέρεται αναζητώντας φαΐ και συντροφιά σε ένα καρβουνιασμένο τοπίο. Ευτυχώς οι συγγενείς του ιδιοκτήτη νοιάστηκαν και μας ειδοποίησαν. Φτάνοντας εδώ η χαρά του που βρήκε φίλους, ήταν παραπάνω από φανερή. Πολύ γρήγορα εξοικειώθηκε με την ομάδα και εντάχθηκε στη καθημερινότητα της, χτίζοντας φιλίες αλλά και αντιπαλότητες! Γιατί ο Κώτσος αποδείχτηκε γκρινιάρης και …απείθαρχος!

Δεν του αρέσει να ακολουθεί τους κανόνες και συχνά αδιαφορεί για την ιεραρχία της ομάδας με αποτέλεσμα να βρίσκει το μπελά του. Κι ενώ θέλει να πειράζει τους άλλους, συχνά τα πειράγματα τελειώνουν με καυγά και έντονη γκρίνια από τον ίδιο, όταν οι ισχυρότεροι τον βάζουν στη θέση του.

Με εμάς τους ανθρώπους είναι πολύ ήσυχος, με εξαίρεση το κουσούρι του να θέλει να μας τραβάει από τα ρούχα, γι αυτό και οι ενημερωτικές ταμπέλες για προσοχή, έξω από το στάβλο του. Ο βηματισμός του είναι εξαιρετικά αργός και σε αυτό ευθύνεται η παλιά πρακτική που εφάρμοζε το αφεντικό του, το «παστούρωμα».  Το σχοινί που έδενε τα μπροστινά του πόδια μεταξύ τους, είχε σαν αποτέλεσμα εκτός από ουλές να δημιουργηθούν αλλοιώσεις και εξοστώσεις στα δύο μεσοκύνια (στα άκρα των ποδιών του). Δηλαδή στα τραυματισμένα σημεία παρατηρείται είτε μείωση του οστού είτε ο οργανισμός έχτισε επί πλέον οστό. Αυτό είχε πολλές επιπτώσεις στο ζώο, στον τρόπο που περπατάει αλλά και στον τρόπο που σηκώνεται όταν κάθεται κάτω.

Παρόλα αυτά ο ίδιος από την αρχή έδειξε εμπιστοσύνη σε όλους μας και αυτό φανερώνει ότι έχει δεχθεί αγάπη στη ζωή του. Με υπομονή και αγάπη κι εμείς τον βοηθάμε να προχωρήσει σταθερά σε μια ζωή με περισσότερη χαρά και ...λιγότερη γκρίνια!

 

 

Pin It on Pinterest