Δον Πεπίτο

Μεγαλωμένος ανάμεσα στα άλογα του γειτονικού ιππικού ομίλου Σείριου, ανακάλυψε ότι είναι γάιδαρος όταν ήρθε στη Γαϊδουροχώρα το καλοκαίρι του 2014, μόλις 4 ετών τότε. Έχει όλα τα χαρακτηριστικά του ελληνικού Αρκαδικού όνου, γκρι χρώμα με έντονο σταυρό στη πλάτη και οριζόντιες γραμμές στα πόδια.

Στα άλογα έκανε συχνά τον …προπονητή, αφού του άρεσε να τα πειράζει κυνηγώντας τα (και τραβώντας τις ουρές τους). Όποιο άλογο είχε ανάγκη από περισσότερη κίνηση θα έμπαινε στην ίδια αυλή με τον Πεπίτο.

φωτογραφία-kΜάλλον από τότε του έμεινε να είναι τόσο παιχνιδιάρης αλλά και σκανταλιάρης.  Καθώς από μικρός ήταν σε επαφή με κόσμο και κυρίως πιτσιρίκια, είναι πάρα πολύ φιλικός και τρυφερός. Με άλλα λόγια, Δον Πεπίτο, απλά Πεπίτο ή ακόμη και Πέπε σημαίνει καλοσύνη και σκανταλιά!

Πρώτη του φίλη έγινε η Μανού, που σαν αρχηγός τον εισήγαγε στην ομάδα. Τώρα είναι φίλος όλων και καθημερινά παίζονται διάφορα κωμικά επεισόδια όπως με την διεκδίκηση της γαλότσας ή το τράβηγμα των καπιστριών! Τα πειράγματά του φυσικά επεκτείνεται και στους ανθρώπους.
Τρελλαίνεται να τραβάει ρούχα, μαλλιά, καπέλα, γυαλιά ηλίου, οτιδήποτε του φανεί ενδιαφέρον ή που απλά περισσεύει.

Ο Πεπίτο με τον Τίγρη και μια γαλότσα.

Ό,τι κάνει όμως το κάνει με μεγάλη ευγένεια και πολύ διακριτικά. Έχει ξετρελλάνει όσους τον γνώρισαν ήδη και όλοι θέλουν να ξαναβρεθούν κοντά του.

Είναι το μόνο από τα γαϊδουράκια μας που σχεδόν ποτέ δεν χρειάζεται να του κόβουμε τα νύχια. Από την συνεχή κίνηση και το ατελείωτο παιχνίδι φθείρονται μόνα τους, ακριβώς όσο χρειάζεται!

Pin It on Pinterest