Μαριάννα

Γεννήθηκε περίπου το 2005 στη Κρήτη. Πέρασε από τα χέρια διαφόρων, μέχρι που σώθηκε από μια αγαπημένη φίλη. Λιγο μετά η Μαριάννα γέννησε τη Λιλή, που μαζί με τη Μανού έγιναν τα δυο πρώτα γαϊδουράκια της Γαϊδουροχώρας.  Αργότερα η φίλη μας, έστειλε και την Μαριάννα να ζήσει κοντά μας. Η όμορφη και εξαιρετικά τρυφερή γαϊδουρίτσα κατέφθασε από τη Κρήτη για να ενωθεί ξανά με την κόρη της. Καλοσυνάτη, ήρεμη, τρομερά συνεργάσιμη, η Μαριάννα έσπασε ρεκόρ προσαρμοστικότητας. Σε τρεις μόνο μέρες κατάφερε να ενταχθεί στην ομάδα των γαϊδουριών και να τους κάνει να την αποδεχθούν. Είναι πολύ έξυπνη αλλά σίγουρα παίζει ρόλο που στη παρέα αυτή βρισκόταν και η κόρη της. Η συνάντηση Λιλής και Μαριάννας ήταν συγκινητική. Η Λιλή την αναγνώρισε αμέσως και έκανε σαν τρελή, ενώ η Μαριάννα κοίταζε με ενθουσιασμό πότε την κόρη της και πότε όλη τη νέα παρέα γαϊδουριών.

Η Μαριάννα έχει ένα ξεχωριστό ιδίωμα. Δίνει φιλάκια γλείφοντας σαν σκύλος. Επίσης δημιουργεί αμέσως σχέσεις με τα παιδιά επισκέπτες, τα οποία θέλει πολύ να γνωρίσει και να την χαϊδέψουν. Τρελαίνεται με τις βόλτες στην εξοχή και το τρέξιμο στο λόφο τα απογεύματα. Επίσης σαν ένα από τα πιο συνεργάσιμα και ήρεμα γαϊδουράκια μας,  έχει πρωταγωνιστήσει σε ένα διαφημιστικό, ενώ η εικόνα της έχει παίξει σε προβολή σε μια παράσταση. Στα γυρίσματα έπρεπε να ακούει εντολές από μακρυά ενώ ήταν τελείως ελεύθερη. Ήταν εντυπωσιακό πόσο καλά συνεργαστήκαμε και βγήκε το αποτέλεσμα. Μόνο που ο σκηνοθέτης έπρεπε να πάψει να λέει τη λέξη «πάμε» για το γύρισμα, γιατί εκείνη με αυτή την εντολή ξεκινούσε να περπατάει.

Στις 8 Ιουνίου 2018 η Μαριάννα έφερε στο κόσμο τον Μπέντζαμιν. Τον μεγάλωσε με ιδιαίτερη φροντίδα. Παρόλα αυτά δεν ήταν υπερπροστατευτική. Ήξερε πότε να βάζει όρια και πότε να του έχει εμπιστοσύνη. Τον πρώτο μήνα ήταν αποκλειστικά μαζί του. Μετά μπήκαν στον ίδιο στάβλο με την Ελβίρα και την Μέλπω. Η Μαριάννα αναλάμβανε συχνά και τα δυο μικρά και με τη ψυχραιμία της βοηθούσε την Ελβίρα να ξεπεράσει τα άγχη που σαν πρωτάρα μάνα είχε.

Μετά το διάστημα θηλασμού συνέχισε να είναι κοντά στον μικρό της αλλά συχνά τον έσπρωχνε να …ξεφύγει από κοντά της. Και όταν η Ελβίρα υιοθετήθηκε και η Μέλπω έμεινε μόνη, ανέλαβε αμέσως χρέη «μαμάς» για τις λίγες μέρες που η νεαρή έδειχνε να νοιώθει ανασφάλεια.

Η Μαριάννα είναι ένα ήσυχο πλάσμα. Δεν βγαίνει μπροστά, δεν κάνει ντόρο, όμως είναι πάντα εκεί, καλοσυνάτη, σίγουρη, σταθερή. Είναι μια ήρεμη δύναμη με ανεκτίμητη αξία.

 

Pin It on Pinterest