Μανού

Γεννήθηκε τον Ιούλιο του 2010 στο Ηράκλειο Κρήτης. Σχεδόν ενάμιση έτους έφτασε στα χέρια μας. Είναι γνήσιο Κρητικό πετρογάιδουρο με έντονο αθλητικό πνεύμα. Τρελαίνεται για βόλτες σε ανώμαλο έδαφος, είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική και όταν αναπτύξει ταχύτητα δεν την φθάνει κανείς.

Ηγετικός χαρακτήρας και πανέξυπνη, είναι χωρίς συζήτηση η αρχηγός της ομάδας.

Σαν βασίλισα λοιπόν του στάβλου, έχει πολλές ευθύνες.

Κυκλοφορεί ανάμεσα στα άλλα γαϊδουράκια πάντα σοβαρή και ελέγχοντας τις ισορροπίες. Ακόμα και ο αρσενικός αρχηγός τη σέβεται και την ακούει.
Με εμάς τους ανθρώπους είναι πολύ δεκτική και συνεργάσιμη αλλά δεν παύει να έχει έντονη γνώμη για τα πράγματα. Αν διαφωνήσει μαζί μας, δεν έχει νόημα να επιμείνουμε! Χαίρεται όμως να της αναθέτουμε κάποια δουλειά και ιδιαίτερα με τα παιδιά είναι τρομερά προσεκτική και υπεύθυνη.
Εκτός από τη σοβαρότητά της, άλλο χαρακτηριστικό που την κάνει να ξεχωρίζει από μακρυά είναι το πάντα καθαρό και έντονα λαμπερό της τρίχωμα! Ακόμη και μετά από μέρες με βροχερό καιρό, όπου όλα τα άλλα γαϊδουράκια στο στάβλο είναι λίγο ή πολύ λασπωμένα, η Μανού θα ξεπροβάλει πεντακάθαρη, σαν κάποιος μόλις να την έχει βουρτσίσει. Μία είναι η αδυναμία της: η Λιλή! Τρελαίνεται αν τη χάσει από τα μάτια της, ενώ την υποδέχεται με έντονες εκδηλώσεις ζήλειας αν λείψει από κοντά της λίγη ώρα.

Pin It on Pinterest