Ευτυχία

Η Ευτυχία

Την υιοθετήσαμε τον Μάρτιο του 2015 από καταφύγιο που διατηρεί ο Βρετανικός Οργανισμός για την προστασία του γαϊδουριού The Donkey Sanctuary στα Τρίκαλα. Γεννήθηκε εκεί τo 2008 και είχε την ατυχία να χάσει πολύ νωρίς τη μαμά της, ενώ ήταν ακόμη πουλάρι. Η Ευτυχία έχοντας ανάγκη από μητρική προστασία, προσκολλήθηκε στη Λεμονιά κι έγιναν αχώριστες φίλες. Είναι μικρόσωμη και τα χρώματα της, άσπρο και κεραμιδί, πολύ σπάνια για τα ελληνικά δεδομένα.

Η ιδέα να έρθει κοντά μας για να έχει μια ενδιαφέρουσα ζωή (σε αντίθεση με το καταφύγιο που λειτουργεί περισσότερο σαν γηροκομείο) ήταν το βασικό κίνητρο μας, στο οποίο συμφώνησε και το Donkey Sanctuary. Αξίζει να αναφέρουμε ότι μέχρι τότε δεν είχε δώσει κανένα γαϊδουράκι στην Ελλάδα σε ανάδοχη οικογένεια. Είμαστε οι πρώτοι που εμπιστεύθηκαν.

Παρά την διστακτικότητα και τις φοβίες που είχε στην αρχή, μέσα σε λίγες μέρες φάνηκε ο γλυκός και ήρεμος χαρακτήρας της. Είναι εξαιρετική με τα πολύ μικρά παιδιά, προστατευτική και ήρεμη, παραμένει σχεδόν ακίνητη όταν έχει δίπλα της μικρούλια, σα να καταλαβαίνει πως τα παιδιά της ηλικίας αυτής είναι απρόβλεπτα. Λατρεύει την ηρεμία και τα χάδια, τη στοργή που στερήθηκε από τη μαμά της. Είναι ένα μικροκαμωμένο γαϊδουράκι, αλλά ένα μεγάλο κεφάλαιο για εμάς.

Pin It on Pinterest