Μέλπω

Η Μέλπω γεννήθηκε στην Γαϊδουροχώρα τον Ιούνιο του 2018. Η μαμά της η Ελβίρα, είχε άσχημο παρελθόν κοντά στους ανθρώπους και αρκετά κλειστό χαρακτήρα. Η μητρότητα την βοήθησε να γλυκάνει, αν και τα πράγματα ξεκίνησαν εντελώς ανάποδα. Αρχικά απέρριψε το νεογέννητο, κλωτσώντας και διώχνοντας το μακριά. Η νεαρή Μέπλω βρισκόταν σε κίνδυνο, αν δεν θήλαζε άμεσα.

Βοηθήσαμε αρμέγοντας την Ελβίρα και ταίσαμε τη μικρή με μπουκάλι. Μόλις άρχισε το γάλα να κατεβαίνει, τα συναισθήματα της Ελβίρας άλλαξαν και σε λίγα λεπτά μετατράπηκε σε μια στοργική μητέρα. Κι όχι μόνο στοργική αλλά και υπερπροστατευτική!

Η Μέλπω έδειξε από νωρίς τον ανεξάρτητο χαρακτήρα της πράγμα που τρέλαινε την Ελβίρα. Με άγχος έτρεχε πίσω από τη μικρή για να τη μαζέψει. Την μάλωνε αλλά εκείνη δεν φαινόταν να πτοείται. Υπάκουε προσωρινά για να δοκιμάσει τα όρια της πάλι σε λίγη ώρα!

Όταν πέρασε ο πρώτος μήνας μπήκαν στην ίδια αυλή με τον Μπέντζαμιν και τη Μαριάννα. Η Ελβίρα αρχικά δεν επέτρεπε στη κόρη της να πλησιάζει τους άλλους.  Έμπαινε ανάμεσά τους και κρατούσε την μικρή δίπλα της.  Η Μαριάννα – πολύ πιο ψύχραιμη και ήρεμη μητέρα- έδειχνε να απορεί με τις υπερβολές της άλλης μαμάς.

Σύντομα όμως και η Ελβίρα χαλάρωσε και άφησε ήσυχα τα δυο μικρά να βρίσκονται μαζί! Από τότε έγιναν οι καλύτεροι φίλοι. Ο δεσμός τους είναι πολύ δυνατός, ισχυρότερος και από αυτόν με τις μητέρες τους.

Έτσι όταν η Ελβίρα υιοθετήθηκε και έφυγε από το στάβλο, η Μέλπω δεν είχε κανένα πρόβλημα αρκεί που βρισκόταν  κοντά στον φίλο της. Ήταν άλλωστε ήδη δυόμιση ετών.

Οι δυο τους περνούν πολλές ώρες μαζί, παίζοντας, εξερευνώντας και πειράζοντας τους άλλους.  Η Μέλπω είναι ψηλή, πανέμορφη και παραμένει δυναμική και με ανεξάρτητο χαρακτήρα. Έχοντας ζήσει μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον, με τόσους γύρω της να την φροντίζουν, είναι σίγουρα η πιο καλομαθημένη νεαρή του στάβλου.

 

 

 

Pin It on Pinterest