Εθελοντισμός

Η Γαϊδουροχώρα, το Ελληνικό Κέντρο για το Γαϊδούρι, χρειάζεται τη βοήθεια σου! Τα ζώα που φιλοξενούνται στο χώρο της, όπως και τα περιστατικά για τα οποία μεριμνά έχουν αυξηθεί. Για να είναι ακόμη πιο αποδοτική η δράση της, έλα κι εσύ στην παρέα μας. Γίνε εθελοντής! Γνώρισε από κοντά αυτά τα υπέροχα ζώα, άφησέ τα να σε μαγέψουν και κάνε δράση την αγάπη σου για αυτά.


Για να είναι πιο εύκολο να επιλέξει κάποιος, χωρίσαμε τις εθελοντικές εργασίες στις εξής κατηγορίες:

Εθελοντής στο στάβλο

Μήπως η ζωή του στάβλου σε συναρπάζει; Μήπως η φροντίδα ενός γαϊδουριού, το τάισμα, το βούρτσισμα, η βόλτα του είναι για εσένα η καλύτερη ξεκούραση; Τότε σίγουρα μπορείς  να ενταχθείς  στην ομάδα του στάβλου! Ανεξάρτητα από τις δραστηριότητες του χώρου με τους επισκέπτες, τα γαϊδουράκια πρέπει να έχουν τη δική τους ζωή και το δικό τους πρόγραμμα.

Καθημερινά θέλουμε να βγαίνουν για βοσκή και για παιχνίδι, καθημερινά χρειάζονται να αλλάζουν παραστάσεις, να απασχολούν το μυαλό τους με νέα ερεθίσματα, να εκπαιδεύονται.

Χρειαζόμαστε ανθρώπους που τους ενθουσιάζει η ιδέα να ασχοληθούν με αυτά τα υπέροχα ζώα και την καθημερινή τους ζωή και που μπορούν να αφιερώσουν λίγες ώρες με συστηματικότητα, κάθε εβδομάδα.

Δεν χρειάζεται προηγούμενη εμπειρία, αρκεί η επιθυμία και η αγάπη γι αυτά τα ζώα. Εμείς θα παρέχουμε τη βασική εκπαίδευση.


Εθελοντής στη Θεραπευτική

Η Θεραπευτική με ένα γαϊδουράκι ή αλλιώς Ονοθεραπεία είναι ίσως ο σπουδαιότερος ρόλος αυτού του ζώου στη σύγχρονη κοινωνία που το εδραιώνει σαν απαραίτητο σύντροφό μας. Είτε μιλάμε για μια ατομική θεραπεία είτε για ομαδική, οι συνεδρίες αυτές χρειάζονται βοηθούς. Ένα ή και δύο άτομα ανά παιδί,  είναι απαραίτητα κάθε φορά για να το υποστηρίξουν σε όποια δραστηριότητα επιλέξει ο θεραπευτής με το γαϊδουράκι, στο πρόγραμμα του. Ο βοηθός πρέπει να έχει εξοικείωση με τα ζώα και την καθοδήγηση τους και να παραμείνει δίπλα στο παιδί στη διάρκεια όλης της συνεδρίας. Δεν χρειάζεται κάποια προηγούμενη εμπειρία, οι ενδιαφερόμενοι θα περάσουν από βασική εκπαίδευση.


Εθελοντής σε εκδηλώσεις/ γιορτές/ δράσεις

Μήπως η επαφή με κόσμο είναι το δυνατό σου σημείο; Μήπως θα σου έδινε χαρά να βοηθήσεις στη διάδοση του έργου της Γαϊδουροχώρας, του ελληνικού κέντρου για το γαϊδουράκι, μέσα από τις εκδηλώσεις και τις γιορτές που οργανώνει;


Αν θεωρείς τον εαυτό σου ταλαντούχο σε τέτοιου είδους επικοινωνία και θέλεις να συμμετέχεις στη διάδοση των ιδανικών μας, σε περιμένουμε με χαρά να αναλάβεις δράση.

Ανάλογα με την εκδήλωση που οργανώνουμε, προκύπτει ανάγκη συνεργατών για να καλύψουν θέσεις όπως:
• δημιουργική απασχόληση για παιδιά
• επιμέλεια μουσικής επένδυσης (DJ)
• διαχείριση κουζίνας & bar
• πωλητήριο αναμνηστικών
• ενημέρωση & ευαισθητοποίηση κοινού
• διανομή φυλλαδίων κ.α.


Εθελοντής σε διαχείριση καταγγελιών

Μια πολύ σημαντική βοήθεια είναι ο έλεγχος μιας καταγγελίας, ειδικά όταν προέρχεται από μακρινή περιοχή. Συχνά δεχόμαστε κλήσεις για κάποιο γαϊδουράκι που κάποιοι είδαν και νομίζουν ότι κάτι δεν πάει καλά. Είναι εξαιρετικά σημαντική η βοήθεια ενός φίλου από την περιοχή που θα σπεύσει να εντοπίσει, να βγάλει καθαρές φωτογραφίες από το ζώο και το περιβάλλον του και να μας περιγράψει τις συνθήκες που επικρατούν, ώστε να εκτιμηθεί σωστά το μέγεθος του προβλήματος.

Αν λοιπόν ζεις σε προάστιο της Αθήνας ή στην επαρχία και θεωρείς σημαντικό  να ασχοληθείς με ένα περιστατικό της περιοχής σου, μπορείς να γίνεις μέλος  της ομάδας εθελοντών μας.


Αν θέλεις κι εσύ να γίνεις σύμμαχος αλλά και συνεργάτης στο έργο μας στείλε τις παρακάτω πληροφορίες στο donkeysland@gmail.com. Θα έχεις σύντομα την απάντηση μας.

  • Ονοματεπώνυμο – βασικές πληροφορίες για εσένα.
  • Για ποια ομάδα εθελοντών ενδιαφέρεσαι.
  • Περιοχή που ζεις. Έχεις δικό σου μεταφορικό μέσο;

Χρειαζόμαστε και τη δική σου βοήθεια
για να προσφέρουμε ακόμη περισσότερα!

Pin It on Pinterest