Μασκαράδες, αετοί κι η Κυρά Σαρακοστή σε διήμερη γιορτή!

Η Γαϊδουροχώρα – το Ελληνικό Κέντρο για το Γαϊδούρι – σας καλεί στη διήμερη γιορτή της για την Αποκριά και την  Καθαρή Δευτέρα!

Την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς (1η Μαρτίου) ελάτε  να γνωρίσετε τα γαϊδουράκια  και να γιορτάσουμε όλοι μαζί  μασκαρεμένοι! Το φετινό θέμα μας :«Ανοιξιάτικος κήπος»! Γονείς και παιδιά, ντυθείτε φρούτα, λαχανικά, λουλούδια ανθισμένα κι ελάτε να χορέψουμε γύρω από το μεγάλο μας γαϊτανάκι! Η εμπειρία είναι μοναδική!

Συνεχίζουμε την Καθαρή Δευτέρα (2 Μαρτίου) μέσα στην υπέροχη φύση του κτήματος, με τους χαρταετούς να πετάνε στα γύρω χωράφια. Φέρτε το φαγητό σας για να γιορτάσετε τα κούλουμα, κάτω από τις ανθισμένες αμυγδαλιές, με μουσικά ακούσματα παραδοσιακά και σύγχρονα. Εμείς θα συμπληρώσουμε το πιάτο σας, με νόστιμους μεζέδες από τον μπουφέ μας. Το γαϊτανάκι θα μας περιμένει και πάλι, να χορέψουμε γύρω του! Για τους μικρούς μας φίλους θα υπάρξει εργαστήριο με κατασκευές για τα Κούλουμα και τη Σαρακοστή, που θα πάρουν μαζί τους.

Και τις δύο μέρες, τα γαϊδουράκια μας θα είναι κοντά σας, να τα γνωρίσετε και να ασχοληθείτε με τη φροντίδα τους και τη ζωή του στάβλου. Οι εθελοντές μας θα σας ενημερώνουν για το έργο του Ελληνικού Κέντρου για το Γαϊδούρι καθώς και για τους τρόπους που μπορείτε να συμμετέχετε ή να βοηθήσετε.

Κυριακή 1/3 ανοιχτά 11.00-16.00: είσοδος 6.00€

11.00 -13.30: Προγράμματα γνωριμίας και φροντίδας.

13.30- 15.30: Αποκριάτικη γιορτή, με χορό γύρω από το γαϊτανάκι και ελεύθερη παραμονή

15.30-16.00: Πηγαίνουμε τα γαϊδουράκια να βοσκήσουν και να παίξουν ελεύθερα!

Προσφορά καφές, τσάι, χυμός

Καθαρή Δευτέρα ανοιχτά 11.00-17.00: είσοδος 4.00€

11.00-13.30: Γνωριμία με τα γαϊδουράκια, συμμετοχή στη φροντίδα τους, ενημέρωση από τους εθελοντές μας για το έργο του Ελληνικού κέντρου για το γαϊδούρι.

11.30-14.00: Εργαστήριο χειροτεχνιών με κατασκευές για τα Κούλουμα και τη Σαρακοστή, που τα παιδιά θα πάρουν μαζί τους (συμβολική χρέωση).

Από τις 13.30: Γιορτάζουμε τα Κούλουμα! Φέρτε το φαγητό σας, που μπορείτε να συμπληρώσετε με νοστιμιές από  τον μπουφέ μας (συμβολική χρέωση).

15.30-16.00: Χορεύουμε γύρω από το γαϊτανάκι.

16.00-17.00: Ελεύθερη παραμονή στο χώρο και συμμετοχή στη ζωή των γαϊδουριών.

Καφές, χυμός, τσάι, κρασί  & μεζέδες με συμβολική  χρέωση.

 

Comments are closed.

Pin It on Pinterest