Ο Κωσταντής

Ο Κωσταντής

Κωσταντής ή Κώτσος (χρονιά γέννησης 2002)

Ένα ιδιαίτερα χαριτωμένο γαϊδουράκι που μεταφέρθηκε στη Γαϊδουροχώρα τον Οκτώβριο του 2017, όταν το ηλικιωμένο αφεντικό του έφυγε από τη ζωή.

Ζούσε έξω από τον Κότρωνα της Μάνης σε ένα μέρος που κάηκε ολοσχερώς το προηγούμενο καλοκαίρι. Από μικρό γαϊδουράκι, συντροφιά καθημερινά με τον παππού που τον είχε, αλλά και με τα εγγόνια ή άλλους συγγενείς στις διακοπές του καλοκαιριού, ο κατάλευκος Κωσταντής βρέθηκε το τελευταίο φθινόπωρο να τριγυρνάει ολομόναχος στο καρβουνιασμένο τοπίο αναζητώντας παρέα. Ευτυχώς οι συγγενείς νοιάστηκαν και μας ειδοποίησαν. Φτάνοντας εδώ η χαρά του που βρήκε φίλους, ήταν παραπάνω από φανερή. Πολύ γρήγορα εξοικειώθηκε με την ομάδα και με ενθουσιασμό εντάχθηκε στα παιχνίδια του Πεπίτο με τον Τίγρη (ώρες ώρες δεν ξέρει με ποιόν να πρωτοπαίξει..) !

Καθώς τον ζούμε, ανακαλύπτουμε τα χαρίσματα του αλλά και τα σημάδια που άφησε επάνω του μια παλιότερη νοοτροπία. Το σχοινί που έδεναν τα μπροστινά του πόδια μεταξύ τους, (το γνωστό παστούρωμα) είχε σαν αποτέλεσμα εκτός από ουλές, να δημιουργηθούν και εξοστώσεις στο μεσοκύνιο του. Δηλαδή στο κάτω μέρος των ποδιών του ο οργανισμός, με δική του πρωτοβουλία, έχτισε καινούριο κόκαλο για να μη μειωθεί από τη φθορά το υπάρχον. Αυτό είχε πολλές επιπτώσεις στο ζώο, στον τρόπο που περπατάει αλλά και στον τρόπο που σηκώνεται όταν κάθεται κάτω.

Όσο για την συμπεριφορά του, αυτό το γλυκό και παιχνιδιάρικο πλάσμα, ξαφνικά καθηλώνεται όταν κάποιος πλησιάσει με σχοινί ή ξύλο στα χέρια. Παρόλα αυτά είναι έτοιμος να δείξει εμπιστοσύνη και αυτό φανερώνει ότι έχει δεχθεί αγάπη στη ζωή του. Με υπομονή και αγάπη κι εμείς θα τον βοηθήσουμε να προχωρήσει σταθερά σε μια ζωή με περισσότερη χαρά και ξεγνοιασιά.

Pin It on Pinterest