ο Ισίδωρος

Ο Ισίδωρος

Γεννήθηκε το 1997 στην επαρχία Salins Dampierres της Γαλλίας, όπου ζούσε και εργαζόταν για τον ιερέα Lucien Converset (γνωστό ως pere Lulu) που εκτός από την έντονη ακτιβιστική του δράση, είχε ιδρύσει τον σύλλογο Florianne για να βοηθάει φτωχά παιδιά και άτομα με αναπηρίες με τα γαϊδουράκια του.

Τον Μάρτιο του 2012 ο pere Lulu ξεκίνησε μια πορεία ειρήνης μαζί με τον αγαπημένο του Isidor από τη Γαλλία προς τη Βηθλεέμ. Μετά από 15 μήνες περπάτημα, ο ένας δίπλα στον άλλον, έφτασαν στην Αθήνα, τον Μάιο του 2013, όπου η τύχη τους έφερε φιλοξενούμενους σε εμάς. Το ταξίδι θα συνεχιζόταν με πλοίο για την Χάϊφα όμως τελευταία στιγμή ανακάλυψαν ότι ο Isidor δεν μπορούσε να ακολουθήσει, καθώς στο Ισραήλ η είσοδος ξένων ζώων συνοδεύεται από 6μηνη καραντίνα. Έτσι αποχωρίστηκε το αγαπημένο του αφεντικό κι παρέμεινε σε εμάς, για να αρχίσει μια καινούργια ζωή στην Ελλάδα και – όπως ευχήθηκε ο pere Lulu – να μας βοηθήσει στην υλοποίηση της Γαϊδουροχώρας. Έτσι και έγινε.

Σήμερα ο Ιsidor ακούει πια στο «Ισίδωρος», έχει πλήρως προσαρμοστεί, έχει δεθεί με εμάς και εμείς ακόμα περισσότερο μαζί του. Όσο για την Λιλή , την Μανού και τη υπόλοιπη ομάδα, δύσκολο να σταθεί μακριά τους έστω και λίγα λεπτά. Είναι αναμφισβήτητα ο στρατηγός και φύλακας της αγέλης!

Η μικρή επαρχία της Γαλλίας, παρακολουθεί την ζωή του από αυτή την σελίδα κι εμείς στέλνουμε κείμενα και φωτογραφίες για το blog και τη σελίδα στο facebook του pere Lulu («Lulu en camp volant» και «voyage de Lucien Converset«) για να τον βλέπουν εκεί τα παιδιά που τόσο τον είχαν αγαπήσει.

Ο Ισίδωρος είναι ένα μεσαίο γαϊδούρι γαλλικής ράτσας, παρόλα αυτά τεράστιος συγκρινόμενος με τα ελληνικά γαϊδουράκια.

 

Pin It on Pinterest