ο Δον Πεπίτο

φωτογραφία-k Μεγαλωμένος ανάμεσα στα άλογα του γειτονικού ιππικού ομίλου Σείριου, ανακάλυψε ότι είναι γάιδαρος όταν τον πήραμε στη Γαϊδουροχώρα, το καλοκαίρι του 2014, μόλις 4 ετών τότε. Έχει όλα τα χαρακτηριστικά του ελληνικού Αρκαδικού όνου, με έντονο σταυρό στη πλάτη, γλυκό γκρί -καφέ χρώμα και μαύρες, οριζόντιες, αμυδρές γραμμές στα πόδια. Η δουλειά του στο στάβλο των αλόγων ήταν να προτρέπει τα γερασμένα και συνταξιοδοτημένα άλογα σε κίνηση, είτε πειράζοντας τις ουρές τους είτε απλά περνόντας κάτω από την κοιλιά τους. Έτσι τους πρόσφερε αυτό που κάθε ηλικιωμένο άτομο έχει ανάγκη, την κίνηση.

Αυτό το παρελθόν του τον έκανε παιχνιδιάρη αλλά και σκανταλιάρη. Καθώς από μικρός ήταν σε επαφή με κόσμο και κυρίως πιτσιρίκια, είναι πάρα πολύ φιλικός και τρυφερός. Με άλλα λόγια, Δον Πεπίτο, απλά Πεπίτο ή ακόμη και Πέπε σημαίνει καλοσύνη και

Ο Πεπίτο με τον Τίγρη και μια γαλότσα.

σκανταλιά!
Πρώτη του φίλη έγινε η Μανού, που σαν αρχηγός τον εισήγαγε στην ομάδα. Τώρα είναι φίλος όλων και καθημερινά παίζονται διάφορα κωμικά επεισόδια όπως με την διεκδίκηση της γαλότσας ή το τράβηγμα των καπιστριών! Τα πειράγματά του φυσικά επεκτείνεται και στους ανθρώπους.
Τρελλαίνεται να τραβάει ρούχα, μαλλιά, καπέλα, γυαλιά ηλίου, οτιδήποτε περισσεύει. Ό,τι κάνει όμως το κάνει με μεγάλη ευγένεια και πολύ διακριτικά. Έχει ξετρελλάνει όσους τον γνώρισαν ήδη και όλοι θέλουν να ξαναβρεθούν κοντά του.

Είναι το μόνο από τα γαϊδουράκια μας που σχεδόν ποτέ δεν χρειάζεται να του κόβουμε τα νύχια. Από την υπερβολική κίνηση φθείρονται μόνα τους, ακριβώς όσο χρειάζεται!

Pin It on Pinterest