Η Λουκία

Η Λουκία, ο ήρεμος γίγαντας, έφτασε τον Ιούνιο του 2019 μαζί με την μικροσκοπική Πέρσα. Εξαιρετικά ψηλή και δυναμικά ήρεμη, έκανε εντύπωση από τη πρώτη στιγμή. Περίπου είκοσι ετών, με φανερά τα σημάδια από πολλαπλές γέννες και με όλες τις ενδείξεις μιας ζωής χωρίς φυσική κίνηση και χωρίς σωστή διατροφή: σώμα λιγνό χωρίς μύες, ράχη που εξέχει και πλευρά  που πετάνε.  Οι οπλές παραμελημένες και μακρυές, της έφερναν και αυτές δυσκολία στη κίνηση.

Η Λουκία δεν είναι φοβική με τους ανθρώπους – ίσα ίσα ο δεσμός της μαζί μας είναι έντονος και η αγάπη που εκφράζει συγκινητική, έχει όμως ακόμα δρόμο μπροστά της σε σχέση με τα άλλα γαϊδούρια. Τα φοβάται και τα αποφεύγει. Αν εικάζουμε σωστά ότι στο παρελθόν τη χρησιμοποιούσαν για αναπαραγωγή, τότε η σχέση της με όμοιους της ήταν μόνο το ζευγάρωμα. Οι επιβήτορες συχνά είναι επιθετικοί και μπορούν να τραυματίσουν το θηλυκό, ιδιαίτερα αν αυτό είναι περιορισμένο και δεν μπορεί να κινηθεί ελεύθερα. Σε αυτή τη περίπτωση, μόνο ο χρόνος και μια καινούργια φιλία με κάποιο από τα υπόλοιπα γαϊδουράκια, μπορούν να κάνουν το τραύμα να ξεπεραστεί.

Καθώς δυναμώνει και παίρνει βάρος, γίνεται πραγματικά πολύ όμορφη. Είναι εντυπωσιακή η εικόνα της όταν καλπάζει χαρούμενη τα απογεύματα που βγαίνει έξω και παίζει.  Σύντομα ελπίζουμε να τη δούμε να καλπάζει παρέα με όλους τους άλλους.

Pin It on Pinterest