η Ευτυχία

Η Ευτυχία

Την υιοθετήσαμε τον Μάρτιο του 2015 από το καταφύγιο που διατηρεί το The Donkey Sanctuary στα Τρίκαλα. Γεννήθηκε εκεί to 2008 και είχε την ατυχία να χάσει πολύ νωρίς τη μαμά της, ενώ ήταν ακόμη πουλάρι (μωρό ολίγων μηνών). Η Ευτυχία έχοντας ανάγκη από μητρική προστασία, προσκολλήθηκε στη Λεμονιά (πρώην Μελίντα) κι έγιναν αχώριστες φίλες. Είναι μικρόσωμη και τα χρώματα της, άσπρο και κεραμιδί, είναι πολύ σπάνια για τα ελληνικά δεδομένα.

Καθώς είναι νεαρό και υγιές ζώο, η ιδέα να υιοθετηθεί για να έχει μια φυσιολογική ζωή ήταν κίνητρο για εμάς αλλά και για το The Donkey Sanctuary,αυτόν τον αγγλικό οργανισμό που δρά παγκόσμια προστατεύοντας τα δικαιώματα των γαϊδουριών αλλά και παρέχοντας βοήθεια σε όσα ζώα έχουν ανάγκη. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως έχει στήσει και λειτουργεί τουλάχιστον 4 νοσοκομεία που περιθάλπτουν γαϊδουράκια. Μέχρι τότε δεν είχε δώσει κανένα γαϊδουράκι στην Ελλάδα σε ανάδοχη οικογένεια. Είμαστε οι πρώτοι που εμπιστεύθηκαν.

Παρά την διστακτικότητα και τις φοβίες που είχε στην αρχή, μέσα σε λίγες μέρες φάνηκε ο γλυκός και ήρεμος χαρακτήρας της. Είναι εξαιρετική με τα πολύ μικρά παιδιά, προστατευτική και ήρεμη, σχεδόν παραμένει ακίνητη όταν έχει δίπλα της μικρούλια, σα να καταλαβαίνει πως τα παιδιά της ηλικίας αυτής είναι απρόβλεπτα. Λατρεύει την ηρεμία και τα χάδια, τη στοργή που στερήθηκε από τη μαμά της. Είναι το πιο μικροκαμωμένο γαϊδουράκι μας αλλά ταυτόχρονα και μεγάλο κεφάλαιο στη δουλειά μας.

Pin It on Pinterest