ψυχαγωγικές δραστηριότητες

Τι γίνεται στο χώρο τα Σαββατοκύριακα

5644Χαλάρωση μέσα στη φύση: Μέσα σε συστάδες από αμυγδαλιές και αγριελιές, απέναντι από την μεγάλη αυλή του στάβλου, υπάρχουν τα καθιστικά μας.
Μεγάλα μακρόστενα τραπέζια και χρωματιστά παγκάκια, στη στεγασμένη πέργκολα ή κάτω από τα δέντρα θα σας φιλοξενήσουν και θα μπορέσετε να απολαύσετε τη φύση και τη θέα των γαϊδουριών και της καθημερινότητάς τους. Εμείς προσφέρουμε καφέ/τσάι και χυμό στα παιδιά, αλλά μπορεί ο καθένας να φέρει ό,τι άλλο θέλει, βρώσιμο ή πόσιμο.


3005Προγράμματα γνωριμίας με το γαϊδουράκι: Είναι η απαραίτητη εισαγωγή για να μπεί κανείς στο πνεύμα της Γαϊδουροχώρας. Ανά μισή ώρα, μια διαδραστική ξενάγηση ξεκινάει, για θα μάθετε τα πάντα για την προέλευση, τη φυσιολογία, τις ανάγκες και την ιστορία του ζώου, ενώ θα γνωρίσετε από κοντά τα γαϊδουράκια μας, τους διαφορετικούς χαρακτήρες τους, τις σχέσεις και την κοινωνία τους!


10500317_10204024213955360_8502180786751967196_nΒασική φροντίδα: Μετά τη θεωρία έρχεται η ώρα να ασχοληθείτε στη πράξη με τη βασική φροντίδα ενός γαϊδουριού. Πώς προσεγγίζουμε, πώς στεκόμαστε, πώς βουρτσίζουμε, πώς καθαρίζουμε τις οπλές, πώς ελέγχουμε την υγεία του.

                                  

                                       

Bόλτα παρέα με ένα γαϊδουράκι: 4752Μικροί και μεγάλοι μπορούν να δοκιμάσουν πώς είναι να οδηγείς από εδάφους έναν τετράποδο φίλο, πώς επικοινωνείς και πώς συνεργάζεσαι μαζί του. Η δραστηριότητα αυτή έχει διάρκεια 15′, γίνεται με την καθοδήγηση δικού μας συνοδού και έχει επί πλέον χρέωση ανά γαϊδουράκι. Δηλώνετε συμμετοχή και γράφεστε στη λίστα της ημέρας στην είσοδο.

 


Donkey Trekking: Μια δραστηριότητα για μεγαλύτερους και πιο σκληραγωγημένους. Το γαϊδουράκι γίνεται συνοδοιπόρος μας σε πεζοπορίες μέσα στη φύση ενώ μπορεί να κουβαλάει τρόφιμα ή ό,τι άλλο απαραίτητο για τη βόλτα.
Για ενήλικες και παιδιά άνω των 10 ετών. Απαραίτητα παπούτσια και ρούχα άνετα για περπάτημα. Επί πλέον χρέωση ανά γαϊδουράκι.

 

IMG_1760Έκτακτες δράσεις: Πορεία για εξερεύνηση παλιών μονοπατιών, ιδιαίτερων διαδρομών και ιστορικών μνημείων που βρίσκονται στην πεδινή γύρω περιοχή ή πάνω στον Υμηττό.
Διάρκεια 2.5- 3 ώρες.
Για ενήλικες και παιδιά άνω των 10 ετών.

 

Το τραπέζι των παιδιών:  Μαρκαδόροι, μπλοκ ζωγραφικής, επιτραπέζια παιχνίδια και άλλες κατασκευές φιλοξενούνται στο «τραπέζι των παιδιών» που ταξιδεύει μέσα στο χώρο. Ανάλογα με την εποχή θα το βρείτε μέσα στο ξύλινο σπιτάκι, ή κάτω από τις αμυγδαλιές ή και ψηλά στο λόφο!


Οργάνωση κάποιου event (πχ. γιορτής γενεθλίων) Σάββατο πρωί, καθημερινές.


Δράσεις για άτομα με αναπηρίες.

  • Οργάνωση ομαδικών ψυχαγωγικών προγραμμάτων ενασχόλησης και επικοινωνίας με τα γαϊδουράκια ως μέσον ψυχολογικής υποστήριξης.

 

 

 

 

 

 

 

Pin It on Pinterest