ψυχαγωγικές δραστηριότητες

 Επισκέψεις ιδιωτών στη Γαϊδουροχώρα

 

Χα3005λάρωση μέσα στη φύση: Μέσα σε συστάδες από αμυγδαλιές και αγριελιές, απέναντι από την μεγάλη αυλή του στάβλου, τα καθιστικά μας θα σας φιλοξενήσουν για να ξεκουραστείτε και να απολαύσετε τη φύση και τη θέα των γαϊδουριών, κοντά στα υπόλοιπα ζώα του κτήματος. Εμείς προσφέρουμε καφέ/τσάι και χυμό, εσείς μπορείτε να φέρετε ό,τι άλλο πόσιμο ή φαγώσιμο θέλετε.

Πρόγραμμα γνωριμίας: Μια διαδραστική ξενάγηση για την προέλευση, τη φυσιολογία, τις ανάγκες και την ιστορία του γαϊδουριού, ενώ θα γνωρίσετε από κοντά τα γαϊδουράκια μας, τους διαφορετικούς χαρακτήρες τους, τις σχέσεις στην κοινωνία τους!

10500317_10204024213955360_8502180786751967196_nΒασική φροντίδα: Μετά τη θεωρία έρχεται η ώρα να ασχοληθείτε στη πράξη με τη φροντίδα ενός γαϊδουριού. Πώς προσεγγίζουμε, πώς στεκόμαστε, πώς βουρτσίζουμε, πώς καθαρίζουμε τις οπλές, πώς ελέγχουμε την υγεία του. Ευκαιρία για πολλά χάδια και αγκαλιές…                                                                  

Extra: βόλτα παρέα με ένα γαϊδουράκι: 4752Μικροί και μεγάλοι μπορούν να δοκιμάσουν πώς είναι να οδηγείς από εδάφους έναν τετράποδο φίλο, πώς επικοινωνείς και πώς συνεργάζεσαι μαζί του. Η δραστηριότητα αυτή έχει διάρκεια 10′, γίνεται με την καθοδήγηση δικού μας συνοδού και έχει επί πλέον χρέωση ανά γαϊδουράκι. Δηλώνετε συμμετοχή στη λίστα της ημέρας στην είσοδο.

Το τραπέζι των παιδιών:  Μαρκαδόροι, μπλοκ ζωγραφικής, επιτραπέζια παιχνίδια και άλλες κατασκευές φιλοξενούνται στο «τραπέζι των παιδιών» που ταξιδεύει μέσα στο χώρο. Ανάλογα με την εποχή θα το βρείτε μέσα στο ξύλινο σπιτάκι, ή κάτω από τις αμυγδαλιές ή και ψηλά στο λόφο!

 

Donkey Trekking

Σάββατο & Κυριακή απόγευμα: Το γαϊδουράκι γίνεται συνοδοιπόρος μας σε πεζοπορίες μέσα στη φύση, μέσα από μονοπάτια, λιβάδια και άγνωστα τοπία και της περιοχής, ενώ σε σακίδια μπορεί να κουβαλάει τρόφιμα ή ότι απαραίτητο για τη βόλτα. Περπατάμε παρέα, είμαστε συνεργάτες, απολαμβάνουμε μαζί αυτή τη περιπέτεια μέσα στη φύση. Το donkey trekking είναι ο καλύτερος τρόπος για να βιώσει κανείς το δεσμό εμπιστοσύνης και φιλίας που μπορεί να αναπτυχθεί ανάμεσα σε ένα ζώο με τόσο ιδιαίτερη προσωπικότητα όπως το γαϊδούρι και έναν ανθρωπο.

Οι διαδρομές που επιλέγουμε δεν έχουν ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας αλλά είναι σε ανώμαλο έδαφος και απαιτούν καλή φυσική κατάσταση. Απαραίτητα κλειστά παπούτσια και μακρύ παντελόνι. Για παιδιά από 6 ετών και ενηλίκους.

Μεγαλύτερα donkey trekking

Μεγαλύτερες πεζορίες ή και ολοήμερες εκδρομές οργανώνονται εκτάκτως ή με ραντεβού, για εξερεύνηση ιδιαίτερων διαδρομών, παλιών μονοπατιών και ιστορικών μνημείων που βρίσκονται στην πεδινή περιοχή ή πάνω στον Υμηττό.
Για ενήλικες και παιδιά άνω των 8 ετών.

 

 

Party time!

Γιορτάστε κοντά στα γαϊδουράκια μας, με οργανωμένη ενασχόληση των παιδιών με τα ίδια και τη φροντίδα τους αλλά και δημιουργική απασχόληση και παιχνίδια. Πληροφορίες στο 6944616160

Σάββατο και Κυριακή (πρωί και απόγευμα) ή όποιο απόγευμα καθημερινής.

Επίσκεψη ομάδων με ραντεβού

Οργάνωση ομαδικών ψυχαγωγικών προγραμμάτων ενασχόλησης και επικοινωνίας με τα γαϊδουράκια με ραντεβού.

 

 

 

 

 

 

 

Pin It on Pinterest