ψυχαγωγικές δραστηριότητες

Τι γίνεται στο χώρο τις Κυριακές

5644Χαλάρωση μέσα στη φύση: Μέσα σε συστάδες από αμυγδαλιές και αγριελιές, απέναντι από την μεγάλη αυλή του στάβλου, υπάρχουν τα καθιστικά μας.
Μεγάλα μακρόστενα τραπέζια και χρωματιστά παγκάκια, στη στεγασμένη πέργκολα ή κάτω από τα δέντρα θα σας φιλοξενήσουν και θα μπορέσετε να απολαύσετε τη φύση και τη θέα των γαϊδουριών και της καθημερινότητάς τους. Εμείς προσφέρουμε καφέ/τσάι και χυμό στα παιδιά, αλλά μπορεί ο καθένας να φέρει ό,τι άλλο θέλει, βρώσιμο ή πόσιμο.


3005Προγράμματα γνωριμίας με το γαϊδουράκι: Είναι η απαραίτητη εισαγωγή για να μπεί κανείς στο πνεύμα της Γαϊδουροχώρας. Ανά μισή ώρα, μια διαδραστική ξενάγηση ξεκινάει, για θα μάθετε τα πάντα για την προέλευση, τη φυσιολογία, τις ανάγκες και την ιστορία του ζώου, ενώ θα γνωρίσετε από κοντά τα γαϊδουράκια μας, τους διαφορετικούς χαρακτήρες τους, τις σχέσεις και την κοινωνία τους!


10500317_10204024213955360_8502180786751967196_nΒασική φροντίδα: Μετά τη θεωρία έρχεται η ώρα να ασχοληθείτε στη πράξη με τη βασική φροντίδα ενός γαϊδουριού. Πώς προσεγγίζουμε, πώς στεκόμαστε, πώς βουρτσίζουμε, πώς καθαρίζουμε τις οπλές, πώς ελέγχουμε την υγεία του.

 

 

                                       Bόλτα με ένα γαϊδουράκι: Όσοι θέλουν να εξελίξουν τις γνώσεις τους, μπορούν να βουτήξουν πιο βαθειά, στον κόσμο της συνεργασίας  και της εμπιστοσύνης. 4752Μικροί και μεγάλοι μπορούν να δοκιμάσουν πώς είναι να οδηγείς από εδάφους έναν τετράποδο φίλο με μεγάλα αφτιά, πώς επικοινωνείς και πώς συνεργάζεσαι. Η δραστηριότητα αυτή έχει διάρκεια 15′, έχει έξτρα χρέωση και γίνεται με την καθοδήγηση δικού μας συνοδού. Δηλώνετε συμμετοχή και γράφεστε στη λίστα της ημέρας στην είσοδο.

 

 

Προσοχή: Όλες οι δραστηριότητες που συμπεριλαμβάνουν τη συμμετοχή των γαϊδουριών μας, διακόπτονται στις 14.30 για το μεσημεριανό τους φαγητό.

Επιτραπέζια παιχνίδια – καλλιτεχνική έκφραση: Το ξύλινο σπιτάκι /σχολείο της Γαϊδουροχώρας είναι μια χαρούμενη και ήσυχη γωνιά όπου μπορεί κανείς να ξεκουραστεί αλλά και τα παιδιά να παίξουν τα δικά μας επιτραπέζια παιχνίδια, ή να ζωγραφίσουν την εμπειρία τους!

Τι γίνεται τα Σάββατα

Τα Σάββατα είναι κυρίως αφιερωμένα στο Donkey Trekking. Είναι μια δραστηριότητα που ξεκίνησε πριν μερικά χρόνια σε χώρες της βόρειας Ευρώπης, που χρήζει το γαϊδουράκι συνοδοιπόρο μας σε πορείες μέσα στη φύση, χωρίς να το καβαλάμε, ενώ μπορεί να κουβαλάει τρόφιμα ή ό,τι άλλο απαραίτητο για τη βόλτα. Κάθε Σάββατο σας περιμένουμε να περπατήσουμε παρέα με τα γαϊδουράκια μας στις γύρω εξοχές. Ανάλογα με την ηλικία και τις δυνατότητες σας, μπορείτε να συμμετέχετε στη μικρή ή στη μεγάλη βόλτα που οργανώνουμε.

Donkey trekking για μεγαλύτερους
Διάρκεια 60′
Για ενήλικες και παιδιά άνω των 7 ετών.  Απαραίτητα παπούτσια και ρούχα άνετα για περπάτημα. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Donkey trekking για μικρότερους

Διάρκεια 30′

Όσα παιδιά είναι κάτω των 7 ετών μαζί με τους γονείς τους, μπορούν να συμμετέχουν σε μια πιο εύκολη βόλτα που γίνεται μέσα και έξω από τις εγκαταστάσεις της Γαϊδουροχώρας. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Έκτακτες δράσεις

IMG_1760Πορεία για εξερεύνηση παλιών μονοπατιών, ιδιαίτερων διαδρομών και ιστορικών μνημείων που βρίσκονται στην πεδινή γύρω περιοχή ή πάνω στον Υμηττό.
Διάρκεια 2.5- 3 ώρες.
Για ενήλικες και παιδιά άνω των 10 ετών

 


Οργάνωση κάποιου event (πχ. γιορτής γενεθλίων) Σάββατο πρωί


Δράσεις για άτομα με αναπηρίες.

  • Οργάνωση ομαδικών ψυχαγωγικών προγραμμάτων ενασχόλησης και επικοινωνίας με τα γαϊδουράκια ως μέσον ψυχολογικής υποστήριξης.

 

 

 

 

 

 

 

Pin It on Pinterest