Περπάτημα παρέα με ένα γαϊδουράκι

φωτογραφία e

Άσκηση, αναψυχή, επαφή με τη φύση, ηρεμία, συνεργασία με ένα μεγάλο ζώο και γνωριμία με καινούριες διαδρομές και σημεία ιστορικού ενδιαφέροντος είναι κάποια από τα οφέλη που αποκομίζει κάποιος, μικρός ή μεγάλος, συμμετέχοντας στους περιπάτους που διοργανώνει η Γαϊδουροχώρα, πάντα δίπλα και μαζί με τα γαϊδουράκια της.

Έχοντας ως σημείο συγκέντρωσης και αφετηρία το στάβλο, γνωρίζεστε με τα ζώα και παρακολουθείτε μια σύντομη ενημέρωση για τα χαρακτηριστικά, τις ιδιαιτερότητες και τον τρόπο που μπορούμε να οδηγήσουμε ένα γαϊδουράκι. Έχει από πριν καθοριστεί η διαδρομή και η διάρκειά της, προσαρμοσμένη στη δυναμική και τις επιθυμίες της κάθε ομάδας, έχουμε ετοιμάσει, με τη βοήθειά σας, τα ζώα, με τον απαραίτητο εξοπλισμό, αν χρειάζεται και ξεκινάμε.

Έχοντας κατά νου πως ο ρυθμός που έχουν τα γαϊδουράκια όταν περπατάνε είναι πολύ κοντά στο ρυθμό που περπατάει ο άνθρωπος, δεν χρειάζονται ιδιαίτερες δεξιότητες ή φυσική κατάσταση για να ακολουθήσει κάποιος τις βόλτες αυτές. Ο όποιος βαθμός δυσκολίας υπάρχει προσδιορίζεται από τη διάρκεια της βόλτας.

Υπάρχουν διαδρομές από 30 λεπτά ως και ολοήμερες εξορμήσεις στον Υμηττό.

Το κοντινό μας δασάκι, το επονομαζόμενο «δάσος του Καρελά», απέχει μόλις 15 λεπτά και περπατώντας τα φιδωτά μονοπάτια του, ανάμεσα σε πεύκα και κέδρους, νομίζεις πως βρίσκεσαι σε κάποιο σημείο της Πίνδου ή του Ταύγετου. Υπάρχει το ξέφωτο όπου θα σταματήσουμε για πικνικ, θα αφήσουμε τα ζώα να βοσκήσουν για λίγο και θα πούμε ιστορίες γαϊδουροκεντρικές.

Ο Υμηττός που απέχει από το στάβλο μας λιγότερο από 2 χλμ, προσφέρει διαδρομές με θέα τόσο τον Σαρωνικό όσο και τον Ευβοϊκό κόλπο, ανάμεσα σε δάση με πεύκα αλλά και σε βραχώδεις ράχες και κορυφογραμμές. Υπάρχουν μέρες που μπορεί κάποιος να παρατηρήσει και τις κοντινές Κυκλάδες.

Με περπάτημα 30 λεπτών προσεγγίζουμε παλιές βυζαντινές εκκλησίες, όπως του Αγίου Νικολάου, πολύ πρόσφατα αναπαλαιωμένου, όπου στον περίβολό του, περιτριγυρισμένοι από τεράστια κυπαρίσσια, θα απολαύσουμε τον καφέ ή το τσάι μας.

Όλα αυτά αλλά και το κάθε τι άλλο, όταν γίνεται πλάι σε ένα γαϊδουράκι αποκτά άλλη αξία και ομορφιά. Αισθάνεσαι σα να έχει γυρίσει πίσω ο χρόνος και να ζεις την εποχή των παππούδων μας. Οι περισσότερες διαδρομές είναι απαλλαγμένες από μηχανικούς θορύβους ή θορύβους της πόλης και δίνουν την ευκαιρία σε όλες σας τις αισθήσεις να χαρούν μέσα από εικόνες, μυρωδιές και ήχους που δύσκολα συναντάμε σήμερα.

Υπάρχει η δυνατότητα, μετά από συνεννόηση, ως σημείο συνάντησης και αφετηρία να οριστεί κάποια τοποθεσία εκτός Γαϊδουροχώρας. Τα γαϊδουράκια θα σας περιμένουν εκεί για να κάνουν τη βόλτα σας ακόμη πιο ενδιαφέρουσα.

Οι βόλτες αυτές, που εμείς τις λέμε «donkey trekking», γίνονται όλους τους μήνες του χρόνου, κατόπιν συνεννόησης.

Το κόστος συμμετοχής επίσης διαμορφώνεται από τη διάρκεια και άλλες παραμέτρους της κάθε βόλτας.

Για πληροφορίες και κρατήσεις επικοινωνήστε στο 6944 503432

 

 

 

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Pin It on Pinterest