Πρόγραμμα Φιλοζωίας (για μεγάλο δημοτικό και γυμνάσιο)

Το πρόγραμμα αφορά σε μεγαλύτερα παιδιά και προσεγγίζει τη γνωριμία με το γαϊδουράκι μέσα από θέματα ευζωίας για να θίξει ζητήματα που παραμένουν φλέγοντα στο τόπο μας. Σκοπός η ευαισθητοποίηση και η καλλιέργεια μιας νέας συνείδησης που θα αντιμετωπίζει τα ζώα με σεβασμό και αγάπη.

  • Γνωριμία με το γαϊδουράκι, την προέλευση και τη φυσιολογία του.
  • Κατανόηση της φύσης και των αναγκών του.
  • Η ιστορία του γαϊδουριού στο κόσμο και την Ελλάδα και η συμβολή του στη ζωή του τόπου.
  • Οι συνθήκες ζωής και εργασίας για αυτά τα ζώα στη χώρα μας: προβλήματα από παλιές νοοτροπίες και τι θα έπρεπε να ισχύει για να μη ταλαιπωρούνται.
  • Μαθαίνοντας τη συνεργασία με σεβασμό και εμπιστοσύνη.

Όλα αυτά, όχι καθισμένοι σε κάποια αίθουσα, αλλά παρέα με τα δώδεκα υπέροχα γαϊδουράκια μας, με πρακτικό και διαδραστικό τρόπο, ασχολούμενοι με τη καθημερινότητα και τη φροντίδα τους. Μυούμε τους νεαρούς επισκέπτες στα μυστικά της ευζωίας τους, μαθαίνουμε να σκεπτόμαστε όπως εκείνα και έτσι να καταλαβαίνουμε τις ανάγκες τους. «Το επίπεδο του πολιτισμού ενός λαού φαίνεται από τη στάση του απέναντι στα ζώα» είπε ο Γκάντι. Και εμείς σαν Κέντρο για το γαϊδούρι, έχουμε την επιθυμία να γίνουμε σαν λαός το υπόδειγμα για το επίπεδο ζωής αυτών των ζώων. Αυτά άνοιξαν τους δρόμους και έχτισαν τα σπίτια και τάισαν τα στόματα γενεών από τους προγόνους μας. Τους το χρωστάμε..

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Pin It on Pinterest