Πρόγραμμα γνωριμίας και φροντίδας

3364sΤα παιδιά χωρίζονται σε ομάδες και συμμετέχουν κυκλικά σε μια διαδραστική εμπειρία.

Στο φράχτη της αυλής του στάβλου, γνωρίζουν από κοντά τα γαϊδουράκια μας, την ιστορία του καθενός, τους χαρακτήρες τους, τη θέση τους μέσα στην ομάδα.

Στο σχολείο της Γαϊδουροχώρας μέσα από εικόνες και με διαδραστικό τρόπο, μαθαίνουν για την προέλευση του ζώου, τη φυσιολογία του, την ιστορία του στο πλευρό του ανθρώπου και ενημερώνονται σε θέματα ευζωίας και σωστής μεταχείρισης.

Στον αχυρώνα ανακαλύπτουν τον σανό, το άχυρο, το τσαΐρι και τους καρπούς των δημητριακών, ενώ παίζοντας εντρυφούν στα διατροφικά μυστικά των γαϊδουριών.

showing equipentΣτην έκθεση εξοπλισμού γνωρίζουν και επεξεργάζονται το σαμάρι, τα ηνία, τα πέταλα, σύγχρονο και παλιό εξοπλισμό και παραδοσιακά αγροτικά εργαλεία.

Στη διάρκεια αυτής της περιήγησης, τα παιδιά θα περάσουν και από το κοτέτσι για να γνωρίσουν τις κότες του κτήματος και θα ταΐσουν τις πάπιες που κολυμπάνε στη λίμνη τους!

manez 2621Στη συνέχεια έρχεται η ώρα της φροντίδας. Τα παιδιά μαθαίνουν να προσεγγίζουν με ασφάλεια τα γαϊδουράκια και να συμμετέχουν στην καθημερινή τους φροντίδα. Κυρίως όμως είναι η ώρα για χάδια και εξοικείωση. Τα παιδιά ανακαλύπτουν την τρυφερότητα των γαϊδουριών και μαθαίνουν να συνεργάζονται μαζί τους με σεβασμό και αγάπη. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται είτε με παιχνίδια, κουίζ και ζωγραφική, είτε με μύθους, παραμύθια και τραγούδια του τόπου μας που έχουν θέμα τους το γαϊδουράκι.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται όλο το χρόνο.
Κόστος:
6.00€

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest