Κινητή Γαϊδουροχώρα

«Η Γαϊδουροχώρα ταξιδεύει»

6290Η Κινητή Γαϊδουροχώρα δημιουργήθηκε για να προσφέρει τη χαρά της γνωριμίας και της επαφής με το γαϊδουράκι σε όσους δυσκολεύονται να μετακινηθούν. Με ειδικό όχημα μεταφοράς φέρνουμε κοντά σας δύο από τα εκπαιδευμένα γαϊδουράκια μας. Δημιουργούμε μια αυλή με φορητά κάγκελα ώστε να κινούνται ελεύθερα και να νοιώθουν ασφαλή.

6309bΤα παιδιά γνωρίζουν από κοντά τα γαϊδουράκια μας, την ιστορία του καθενός, τους χαρακτήρες, τις ιδιαιτερότητες και ανακαλύπτουν πόσο κοινωνικά, τρυφερά και παιχνιδιάρικα ζώα είναι. Με φωτογραφίες και εξαρτήματα του εξοπλισμού τους και με τρόπο διαδραστικό, τους μαθαίνουμε για την προέλευση του είδους, τη φυσιολογία και την ιστορία του στο πλευρό του ανθρώπου.
Δείχνουμε πως  πρέπει να τα φροντίζουμε και μυούμε τα παιδιά στην γλώσσα του σώματος που χρησιμοποιούν για να επικοινωνήσουν μεταξύ τους. 6305bΤα παιδιά μπαίνουν λίγα λίγα μέσα στην αυλή των γαϊδουριών για να τα χαϊδέψουν και να τα βουρτσίσουν.

Τέλος ανάλογα με την ηλικία των παιδιών μπορούμε να πούμε μύθους, παραμύθια, τραγούδια για το γαϊδουράκι ή να παίξουμε κουίζ και παιχνίδια βασισμένα στις γνώσεις που μόλις απέκτησαν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest