Η Ασκητική του Νίκου Καζαντζάκη

Στα πλαίσια των Καλοκαιρινών Παρασκευών στη Γαϊδουροχώρα, το Ελληνικό Κέντρο για το Γαϊδούρι, την Παρασκευή 6 Ιουλίου, θα φιλοξενήσει έναν θεατρικό μονόλογο που θα σας καθηλώσει.

Η Ασκητική του Νίκου Καζαντζάκη, ένα από τα πιο εμπνευσμένα και συμπαγή κείμενα της ελληνικής γλώσσας, πολυεπίπεδο και αποκαλυπτικό, το δοκίμιο-μανιφέστο, στο οποίο ο συγγραφέας καταθέτει τις οδύνες και τις ελπίδες του ανθρώπου για την ανεύρεση και την κατανόηση του Θεού, μεταφέρεται σε μορφή θεατρικού μονολόγου από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Βασίλη Βασιλάκη.

Απόφοιτος της σχολής του Κουν και δραστήριος εργάτης του θεάτρου, ο Βασίλης Βασιλάκης έχει δράση πολυεπίπεδη και πολυσχιδή (υποκριτική, σκηνοθεσία, διδασκαλία υποκριτικής, παιδικό θέατρο, μαριονέτες).

Η επίμονη αναμέτρησή του με το κείμενο του Νίκου Καζαντζάκη τον ώθησε να το σχηματοποιήσει σε θεατρικό μονόλογο που παρουσίασε σε πληθώρα θεατρικών χώρων ανά την Ελλάδα, αποκομίζοντας διθυραμβικές κριτικές.

 

Προσέλευση από τις 19.30 για γνωριμία με τα ζώα και το έργο του κέντρου.

Έναρξη : 21.00

Συμμετοχή: 8.00€ (με κρασί)

 

Το ελληνικό κέντρο για το Γαϊδούρι (Γαϊδουροχώρα)

Σκοπός του είναι η διαφύλαξη, ανάδειξη και προώθηση του γαϊδουριού στη σύγχρονη ζωή σαν ζώο συντροφιάς και μέσο θεραπείας, αλλά και η καλλιέργεια μιας νέας νοοτροπίας με σεβασμό στη φύση και τις ανάγκες του. Παράλληλα εκπαιδεύει ιδιοκτήτες και βοηθάει στην αποκατάσταση γαϊδουριών που έχουν ανάγκη.

Λειτουργεί σαν ένα πρότυπο κέντρο για το γαϊδούρι αλλά και ένας χώρος συνεργασίας, αναψυχής, ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και θεραπείας για τους ανθρώπους.

 

Πού βρίσκεται: Στους πρόποδες του Υμηττού στο Κορωπί Αττικής κοντά στη διασταύρωση της Αγίου Γεωργίου με την Μακεδονίας (Google Maps Γαϊδουροχώρα)

Πώς έρχεστε: με ΙΧ ή με ταξί από το σταθμό του Μετρό/Προαστιακού Κορωπίου

Ιστοσελίδα: www.gaidourohora.gr

Σελίδα fb: Γαϊδουροχώρα Donkey’s Land / Ελληνικό Κέντρο για το Γαϊδούρι  

Πρόσβαση σε ΑΜΕΑ: Όλα τα σημεία είναι προσβάσιμα, αλλά χρειάζεται υποστήριξη στα μονοπάτια που είναι ανηφορικά (επικοινωνήστε για λεπτομέρειες).

Τηλ επικοινωνίας : 6944 616160

 

 

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Pin It on Pinterest