Γίνε η φωνή τους…

Γίνε η φωνή τους

Στη Σαντορίνη, το τριήμερο 27, 28 & 29 Ιουλίου, οργανώνονται για πρώτη φορά εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για τις άθλιες συνθήκες που ζουν και εργάζονται τα ιπποειδή του νησιού. https://www.facebook.com/events/172818103388152/

Το Σάββατο 28/7 και την Κυριακή 29/7 στηρίζουμε τη δράση των Dramdancers, ενώνουμε τις δυνάμεις μας και κάνουμε δράσεις συμπαράστασης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στο λιμάνι του Πειραιά.

Από τις 13.30 έως τις 17.30 ενημερώνουμε τους ταξιδιώτες, μοιράζουμε φυλλάδια στα πλοία που φεύγουν για Σαντορίνη, συζητάμε.

Σημείο συνάντησης η πλατεία Καραϊσκάκη δίπλα στη πύλη Ε7.

Χρειαζόμαστε τη συμμετοχή σου!

Σαντορίνη 2018: Για κάποιους παράδεισος και ονειρεμένες διακοπές στο ομορφότερο και δημοφιλέστερο νησί της Ελλάδας, ενώ ταυτόχρονα για κάποιους άλλους επίγεια κόλαση με εργασία σε συνθήκες δουλείας, βάναυσης μεταχείρισης και επαναλαμβανόμενης και ανεξέλεγκτης κακοποίησης. Ο λόγος για τα γαϊδουράκια, τα μουλάρια και τα άλογα που ζουν και εργάζονται στο νησί. Ταυτόχρονα εικόνες του βασανισμού τους κάνουν το γύρο του κόσμου ντροπιάζοντας την χώρα και τον πολιτισμό μας.

Τι συμβαίνει

 • Ατελείωτες ώρες εργασίας κουβαλώντας τουρίστες κάτω από τον καυτό ήλιο στα 500 σκαλιά της Καλντέρας ή σκουπίδια, μπάζα, και ό,τι άλλο χρήζει μεταφοράς.
 • Υπέρβαρα φορτία.
 • Ακατάλληλος εξοπλισμός που προκαλεί πόνο ή και πληγές.
 • Απουσία σκίαστρου, νερού, φαγητού και φυσικής κίνησης στις ώρες αναμονής.
 • Βάναυση συμπεριφορά από τους αγωγιάτες.
 • Έλλειψη ελεγκτικού μηχανισμού.

Τι θα έπρεπε να συμβαίνει

 • Τήρηση ωραρίου εργασίας.
 • Επιβολή ορίου βάρους.
 • Σκιά, νερό, φαγητό και ελευθερία κίνησης στα διαλείμματα.
 • Ουσιαστικός κτηνιατρικός έλεγχος και έλεγχος καταλληλότητας των ζώων.
 • Εκσυγχρονισμός του κανονισμού και δημιουργία ελεγκτικού μηχανισμού με επιβολή αυστηρών ποινών στους παραβάτες.
 • Σεβασμός στη φύση και τις ανάγκες των ζώων.

Τι μπορείς να κάνεις εσύ:

Απόφυγε τη χρήση αυτών των ζώων μέχρι οι συνθήκες εργασίας και διαβίωσης τους να είναι σύμφωνες με τις ανάγκες τους και με σεβασμό σε αυτές.

Ένωσε τη φωνή σου με τη δική μας. Σύλλογοι και φορείς για την προστασία των ιπποειδών είμαστε εδώ, διατεθειμένοι να δώσουμε γνώσεις και πρακτικές λύσεις στη βελτίωση συνθηκών και στην εξάλειψη του μαρτυρίου αυτών των πλασμάτων που στερούνται λόγου.

Ενημερώσου, ευαισθητοποιήσου, πάρε θέση, σε έχουν ανάγκη!

Γίνε η φωνή τους!

Δεν είναι μόνο η Σαντορίνη…

Στη χώρα μας τα ιπποειδή και οι ιδιαίτερες ανάγκες τους δεν έχουν συμπεριληφθεί ακόμα στο νόμο για την προστασία των ζώων, ούτε υπάρχει κώδικας ορθής πρακτικής γι αυτά. Ζουν σε ένα μεσαίωνα όπου το κάθε άλογο, γαϊδούρι, μουλάρι, είναι έρμαιο του μυαλού και της βούλησης του αφεντικού του.

Είναι επείγον να εκσυγχρονιστεί το νομικό πλαίσιο. Ας ενωθούμε και ας γίνουμε όλοι η φωνή τους. Για να αποκτήσουν δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή ζωή, σύμφωνη με τη φύση και τις ανάγκες τους.

 

Γαϊδουροχώρα: Ελληνικό Κέντρο για το γαϊδούρι

Ιππόθεσις: Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών.

ΕΣΠΙ: Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών

Dreamdancers: Vegan Activists

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Pin It on Pinterest