ψυχαγωγικές δραστηριότητες

Τι μπορώ να κάνω στη Γαϊδουροχώρα.

 

5644Χαλάρωση μέσα στη φύση: Μέσα σε συστάδες από αμυγδαλιές και αγριελιές, απέναντι από την μεγάλη αυλή του στάβλου, υπάρχει το καθιστικό μας.
Μεγάλα μακρόστενα τραπέζια και χρωματιστά παγκάκια, θα σας φιλοξενήσουν και θα μπορέσετε να απολαύσετε τη φύση και τη θέα των γαϊδουριών και της καθημερινότητάς τους. Εμείς προσφέρουμε καφέ και τσάι, αλλά μπορεί ο καθένας να φέρει ό,τι άλλο θέλει, βρώσιμο ή πόσιμο.


3005Γνωριμία με το γαϊδούρι : Είναι η απαραίτητη εισαγωγή για να μπεί κανείς το πνεύμα της Γαϊδουροχώρας. Μέσα από μια διαδραστική ξενάγηση θα μάθετε τα πάντα για την προέλευση, την φυσιολογία, τις ανάγκες, την ιστορία του ζώου, ενώ θα γνωρίσετε από κοντά τα γαϊδουράκια μας και τους διαφορετικούς χαρακτήρες τους, θα παρατηρήσετε τις σχέσεις μεταξύ τους και την συμπεριφορά τους στην αγέλη!


10500317_10204024213955360_8502180786751967196_nΒασική φροντίδα . Ήρθε η ώρα να ασχοληθείτε στη πράξη με τη βασική φροντίδα ενός γαϊδουριού. Πώς του φοράμε καπίστρι, πώς χρησιμοποιούμε το ξυστρί, πώς βουρτσίζουμε, πώς καθαρίζουμε τις οπλές, πώς μετράμε το βάρος, πώς ελέγχουμε την υγεία του. Αλλά επίσης ποιά είναι η καθημερινή φροντίδα του στάβλου; Τι χρειάζεται να κάνουμε για να διατηρούμε το χώρο των γαΪδουριών μας όπως πρέπει;


4752Πρακτική κι εκπαίδευση: Για όσους έμαθαν τα βασικά  και θέλουν να εξελίξουν τις γνώσεις τους ήρθε η ώρα να βουτήξουν πιο βαθειά, στον κόσμο της συνεργασίας  και της εμπιστοσύνης.  Μικροί και μεγάλοι μπορούν να δοκιμάσουν πώς είναι να οδηγείς με το σχοινί κάνοντας σλάλομ ή να περνάς εμπόδια παρεά με έναν τετράποδο φίλο με μεγάλα αφτιά! Τα παιχνίδια είναι απόλαυση για ανθρώπους και ζώα αλλά την πιο μεγάλη χαρά τη δίνει το αίσθημα συνεργασίας που αναπτύσεται και η ικανοποίηση από την επίτευξη των στόχων που μπαίνουν.

*Η εκπαίδευση (δηλαδή η συνεργασία με τα ζώα) δεν έχει όριο ούτε στιγμή που μπορεί κάποιος να πεί ότι οι γνώσεις του ολοκληρώθηκαν. Γι αυτό και το πρόγραμμα εκπαίδευσης μπορεί να εξελίσσεται ανάλογα με την εμπειρία του επισκέπτη και το επίπεδο του.


5815Βόλτα στα μονοπάτια: Στην πλαγιά του λόφου εκτείνεται η περιοχή των μονοπατιών. Ανάμεσα σε ελιές και θυμάρι τα μονοπάτια διαγράφουν διαδρομές με πολλές διακλαδώσεις σε ένα τοπίο χαρακτηριστικό της ελληνικής υπαίθρου. Κάθε απόγευμα τα γαϊδουράκια βγαίνουν ελεύθερα στο λόφο, βόσκουν, παίζουν, τρέχουν. Είναι μια μοναδική εμπειρία η περιπλάνηση ανάμεσά τους.


Κρυμμένος θησαυρός: Παιχνίδι για τα παιδιά (και όχι μόνο) μέσα σε όλο το κτήμα. Ο θησαυρός φυσικά δεν μπορεί παρά να είναι   κάτι σχετικό με τα γαϊδούρια. (Το παιχνίδι οργανώνεται όταν υπάρξει ο κατάλληλος αριθμός συμμετοχών).

 

016

Επιτραπέζια παιχνίδια – καλλιτεχνική έκφραση: Παιδιά και   μεγάλοι μπορούν να παίξουν το δικό μας επιτραπέζιο Memory (από φωτογραφίες των ζώων μας), να συμπληρώσουν τα γαϊδουροκεντρικά κουίζ και σταυρόλεξά μας ή να ζωγραφίσουν την εμπειρία τους στη Γαϊδουροχώρα!

 

Βόλτα μαζί με τα γαϊδούρια και πικ νικ στο κοντινό δάσος.
Διάρκεια 1.5 -2 ώρες.
Φέρνετε μαζί το φαγητό σας.
Για ενήλικες και  παιδιά άνω των 5 ετών.

Απαραίτητη η κράτηση στο 6944 61 61 60


IMG_1760Πορεία για εξερεύνηση παλιών μονοπατιών, ιδιαίτερων διαδρομών και ιστορικών μνημείων που βρίσκονται στην πεδινή γύρω περιοχή ή πάνω στον Υμηττό.
Διάρκεια 2.5- 3 ώρες.
Για ενήλικες και παιδιά άνω των 10 ετών


Ολοήμερη εκδρομή και πικ νικ στον Υμηττό μαζί με τα γαϊδούρια.


Οργάνωση κάποιου event (πχ. γιορτής γενεθλίων)


Δράσεις για άτομα με αναπηρίες.

  • Οργάνωση ομαδικών ψυχαγωγικών προγραμμάτων ενασχόλησης και επικοινωνίας με τα γαϊδουράκια ως μέσον ψυχολογικής υποστήριξης.
  • Ονοθεραπεία για παιδιά με αναπηρίες σε συνεργασία με εξειδικευμένους θεραπευτές.

*Θα προσέξετε ότι δεν αναφέρουμε πουθενά κάποια δράση καβάλα στα γαϊδούρια. Οι βόλτες γίνονται περπατώντας δίπλα δίπλα και τα παιχνίδια και η εκπαίδευση γίνονται από εδάφους. Πείτε πως είμαστε παράξενοι, αλλά θεωρούμε ότι το ζωάκι αυτό αρκετά μας κουβάλησε. Και φυσικά υπάρχουν τόσες σχολές αν κάποιος θέλει να μάθει ιππασία. Εμάς είναι άλλος ο στόχος και ο σκοπός μας, αυτή τη στιγμή. Παρόλα αυτά – και για να μην μας πείτε πολύ παράξενους – κρατάμε την δυνατότητα αυτή μόνο για μια περίπτωση, αυτή της ονοθεραπείας. Κι επειδή τα γαϊδουράκια που θα δουλεύουν με παιδιά με αναπηρίες πρέπει να είναι και καλά εκπαιδευμένα αλλά και ξεκούραστα, δεν θέλουμε να τα μπερδέψουμε ούτε να τα επιβαρύνουμε με άλλες ευθύνες.