ψυχαγωγικές δραστηριότητες

Τι γίνεται στο χώρο τις Κυριακές ( 11.00-15.00)

5644Χαλάρωση μέσα στη φύση: Μέσα σε συστάδες από αμυγδαλιές και αγριελιές, απέναντι από την μεγάλη αυλή του στάβλου, υπάρχουν τα καθιστικά μας.
Μεγάλα μακρόστενα τραπέζια και χρωματιστά παγκάκια, στη στεγασμένη πέργκολα ή κάτω από τα δέντρα θα σας φιλοξενήσουν και θα μπορέσετε να απολαύσετε τη φύση και τη θέα των γαϊδουριών και της καθημερινότητάς τους. Εμείς προσφέρουμε καφέ/τσάι και χυμό στα παιδιά, αλλά μπορεί ο καθένας να φέρει ό,τι άλλο θέλει, βρώσιμο ή πόσιμο.


3005Γνωριμία με το γαϊδούρι : Είναι η απαραίτητη εισαγωγή για να μπεί κανείς το πνεύμα της Γαϊδουροχώρας. Μέσα από μια διαδραστική ξενάγηση θα μάθετε τα πάντα για την προέλευση, την φυσιολογία, τις ανάγκες, την ιστορία του ζώου, ενώ θα γνωρίσετε από κοντά τα γαϊδουράκια μας, τους διαφορετικούς χαρακτήρες τους, τις σχέσεις και την κοινωνία τους!


10500317_10204024213955360_8502180786751967196_nΒασική φροντίδα . Ήρθε η ώρα να ασχοληθείτε στη πράξη με τη βασική φροντίδα ενός γαϊδουριού. Πώς προσεγγίζουμε, πώς στεκόμαστε, πώς βουρτσίζουμε, πώς καθαρίζουμε τις οπλές, πώς ελέγχουμε την υγεία του. Αλλά επίσης ποιά είναι η καθημερινές δουλειές στο στάβλο;


4752Bόλτα με ένα γαϊδουράκι : Για όσους έμαθαν τα βασικά  και θέλουν να εξελίξουν τις γνώσεις τους ήρθε η ώρα να βουτήξουν πιο βαθειά, στον κόσμο της συνεργασίας  και της εμπιστοσύνης.  Μικροί και μεγάλοι μπορούν να δοκιμάσουν πώς είναι να οδηγείς με το σχοινί έναν τετράποδο φίλο με μεγάλα αφτιά, πώς επικοινωνείς και συνεργάζεσαι. (Η δραστηριότητα αυτή έχει έξτρα χρέωση και γίνεται με την καθοδήγηση δικού μας συνοδού).


 

Επιτραπέζια παιχνίδια – καλλιτεχνική έκφραση: Παιδιά και  μεγάλοι μπορούν να παίξουν το δικό μας επιτραπέζιο Memory (από φωτογραφίες των ζώων μας), να συμπληρώσουν τα γαϊδουροκεντρικά κουίζ και σταυρόλεξά μας ή να ζωγραφίσουν την εμπειρία τους στη Γαϊδουροχώρα!

Τι γίνεται τα Σάββατα ( 15.00-19.00)

Προγράμματα γνωριμίας και φροντίδας: Γνωρίστε την προέλευση και τη φυσιολογία του γαϊδουριού, την ιστορία του κοντά στον άνθρωπο, γνωρίστε τα γαϊδουράκια μας, τους χαρακτήρες, την κοινωνία και τους κανόνες τους και ασχοληθείτε με την καθημερινή τους φροντίδα απολαμβάνοντας την απίστευτα κοινωνική, τρυφερή και παιχνιδιάρικη φύση τους.

Donkey trekking για μεγαλύτερους
Διάρκεια 1.5 ώρες.
Το donkey trekking ξεκίνησε εδώ και μερικά χρόνια σε χώρες της βορειότερης Ευρώπης, χρήζοντας το γαϊδουράκι συνοδοιπόρο μας σε πορείες μέσα στη φύση, χωρίς να το καβαλάμε, ενώ μπορεί να κουβαλάει τρόφιμα ή ό,τι άλλο απαραίτητο για τη βόλτα. Κάθε Σάββατο απόγευμα σας περιμένουμε να περπατήσουμε παρέα με τα γαϊδουράκια μας, στις γύρω εξοχές. Για ενήλικες και παιδιά άνω των 7 ετών. Απαραίτητα τα κλειστά παπούτσια. Η βόλτα ξεκινάει στις 4.30μμ, προσέλευση το αργότερο μισή ώρα πριν. Επιθυμητή η δήλωση συμμετοχής.

Donkey trekking για μικρότερους διάρκεια 30′

Όσα παιδιά είναι κάτω των 7 ετών μαζί με τους γονείς τους, μπορούν να συμμετέχουν στη βόλτα αυτή που γίνεται μέσα και έξω από τις εγκαταστάσεις της Γαϊδουροχώρας. Ώρες έναρξης : 16.00, 17.00 και 18.00 Προσέλευση μισή ώρα πριν. Επιθυμητή η δήλωση συμμετοχής

 

Έκτακτες δράσεις

IMG_1760Πορεία για εξερεύνηση παλιών μονοπατιών, ιδιαίτερων διαδρομών και ιστορικών μνημείων που βρίσκονται στην πεδινή γύρω περιοχή ή πάνω στον Υμηττό.
Διάρκεια 2.5- 3 ώρες.
Για ενήλικες και παιδιά άνω των 10 ετών

 


Οργάνωση κάποιου event (πχ. γιορτής γενεθλίων) Σάββατο πρωί ή Κυριακή απόγευμα


Δράσεις για άτομα με αναπηρίες.

  • Οργάνωση ομαδικών ψυχαγωγικών προγραμμάτων ενασχόλησης και επικοινωνίας με τα γαϊδουράκια ως μέσον ψυχολογικής υποστήριξης.

 

 

 

 

 

 

 

Pin It on Pinterest