ψυχαγωγικές δραστηριότητες

Τι μπορώ να κάνω στη Γαϊδουροχώρα.

 

5644Χαλάρωση μέσα στη φύση: Μέσα σε συστάδες από αμυγδαλιές και αγριελιές, απέναντι από την μεγάλη αυλή του στάβλου, υπάρχει το καθιστικό μας.
Μεγάλα μακρόστενα τραπέζια και χρωματιστά παγκάκια, θα σας φιλοξενήσουν και θα μπορέσετε να απολαύσετε τη φύση και τη θέα των γαϊδουριών και της καθημερινότητάς τους. Εμείς προσφέρουμε καφέ και τσάι, αλλά μπορεί ο καθένας να φέρει ό,τι άλλο θέλει, βρώσιμο ή πόσιμο.


3005Γνωριμία με το γαϊδούρι : Είναι η απαραίτητη εισαγωγή για να μπεί κανείς το πνεύμα της Γαϊδουροχώρας. Μέσα από μια διαδραστική ξενάγηση θα μάθετε τα πάντα για την προέλευση, την φυσιολογία, τις ανάγκες, την ιστορία του ζώου, ενώ θα γνωρίσετε από κοντά τα γαϊδουράκια μας και τους διαφορετικούς χαρακτήρες τους, θα παρατηρήσετε τις σχέσεις μεταξύ τους και την συμπεριφορά τους στην αγέλη!


10500317_10204024213955360_8502180786751967196_nΒασική φροντίδα . Ήρθε η ώρα να ασχοληθείτε στη πράξη με τη βασική φροντίδα ενός γαϊδουριού. Πώς του φοράμε καπίστρι, πώς χρησιμοποιούμε το ξυστρί, πώς βουρτσίζουμε, πώς καθαρίζουμε τις οπλές, πώς μετράμε το βάρος, πώς ελέγχουμε την υγεία του. Αλλά επίσης ποιά είναι η καθημερινή φροντίδα του στάβλου;


4752Bόλτα με ένα γαϊδουράκι : Για όσους έμαθαν τα βασικά  και θέλουν να εξελίξουν τις γνώσεις τους ήρθε η ώρα να βουτήξουν πιο βαθειά, στον κόσμο της συνεργασίας  και της εμπιστοσύνης.  Μικροί και μεγάλοι μπορούν να δοκιμάσουν πώς είναι να οδηγείς με το σχοινί έναν τετράποδο φίλο με μεγάλα αφτιά! (Η δραστηριότητα αυτή έχει έξτρα χρέωση)


Ανάμεσα στα ελεύθερα γαϊδουράκια:  Στη πλαγιά του λόφου με τα μονοπάτια, τις ελιές και το θυμάρι, κάθε απόγευμα κάποια γαϊδουράκια βγαίνουν ελεύθερα, βόσκουν, παίζουν, τρέχουν. Είναι μια μοναδική εμπειρία να περπατήσει και να βρεθεί κανείς ανάμεσά τους.

 


Επιτραπέζια παιχνίδια – καλλιτεχνική έκφραση: Παιδιά και  μεγάλοι μπορούν να παίξουν το δικό μας επιτραπέζιο Memory (από φωτογραφίες των ζώων μας), να συμπληρώσουν τα γαϊδουροκεντρικά κουίζ και σταυρόλεξά μας ή να ζωγραφίσουν την εμπειρία τους στη Γαϊδουροχώρα!


Donkey trekking και πικ νικ στο κοντινό δάσος.
Διάρκεια 1.5 -2 ώρες.
Για ενήλικες και παιδιά άνω των 6 ετών. Ελάχιστος αριθμός συμμετοχών 4 άτομα. Απαραίτητη η κράτηση.


IMG_1760Πορεία για εξερεύνηση παλιών μονοπατιών, ιδιαίτερων διαδρομών και ιστορικών μνημείων που βρίσκονται στην πεδινή γύρω περιοχή ή πάνω στον Υμηττό.
Διάρκεια 2.5- 3 ώρες.
Για ενήλικες και παιδιά άνω των 10 ετών


Ολοήμερη εκδρομή και πικ νικ στον Υμηττό μαζί με τα γαϊδούρια.


Οργάνωση κάποιου event (πχ. γιορτής γενεθλίων)


Δράσεις για άτομα με αναπηρίες.

  • Οργάνωση ομαδικών ψυχαγωγικών προγραμμάτων ενασχόλησης και επικοινωνίας με τα γαϊδουράκια ως μέσον ψυχολογικής υποστήριξης.
  • Ονοθεραπεία για παιδιά με αναπηρίες σε συνεργασία με εξειδικευμένους θεραπευτές.